11.10.2016

Kilpisjärven lumottu kesäilta


Matka Altasta Kilpisjärvelle oli maisemien osalta aika huikea
Mielestäni Kilpisjärvi on ehdottomasti Suomen kauneimpia paikkoja. En sanonut, että kaunein, koska en ole esimerkiksi koskaan saaristossa käynyt, mutta ainakaan nyt ei tule mieleen mitään kauniimpaa. Erään ystäväni kanssa juttelimme joskus Suomen paikkakuntien kauneudesta niin tähän hän tokaisi, että "Kyllähän kaikki näyttää kauniilta kesällä, mutta kaikki eivät näytä kauniilta esimerkiksi syksyllä tai talvella". Tämä on kyllä ihan totta, vaikka kuinka sanoisikin että kaunes on katsojan silmässä.

Tällä kertaa sain eri perspektiiviä Kilpisjärvestä. Aina ennen olen Kilpisjärvelle tullut käsivarren tietä pitkin ja korkeat tunturit, vuoret ja järvet ovat heti tehneet minuun suuren vaikutuksen kun vuoriin ei ole silmät vielä tottuneet. Nyt kuitenkin tulin lumisten vuorten maasta, jossa meret kiiltävät puhtaan turkoosin värisinä. Norjan upeista maisemista huolimatta en voinut kuin lumoutua Kilpisjärven maisemista. Ajoimme auton Kilpisjärven retkeilykeskukseen, söimme täyttävän illallisen seisovasta pöydästä ja ihailimme lumoavan kaunista kesäiltaa. Emmekä olleet ainoat.

6 kommenttia:

 1. Karun kaunista, todella kaunista.

  VastaaPoista
 2. On se vaan niin kaunista. Sinun kuvat on niin upeita ♥

  VastaaPoista
 3. ♥Huikean upeita kuvia! Kerran olen käynyt Kilpisjärvellä ja se on ollut yksi elämäni ikimuistoisimmista reissuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattee käydä toistekin! Ei siihen noin vaan kyllästy :)

   Poista

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)