Tinalankakorut
Tinalankakorut ovat perinteisiä lappilaisia käsityönä tehtyjä koruja. Korun materiaaleina käytetään nikkelittömän tinalangan lisäksi poronnahkaa, poronsarvesta tehtyjä nappeja, jännelankaa ja näkymätöntä nailonlankaa. Tinalanka sisältää 6 % hopeaa, joka tuo lankaan enenmmän kimalletta ja myös muutamissa koruissa käytetään hopeakuulia.

Itse tykkään käyttää enemmän perinteisiä tinalankakoruja, joissa on pelkästään tinalangalla punottu punos ja jossa on käytetty mustaa tai ruskeaa poronnahkaa. Kuitenkin eri värisiä kuparilankoja, nahkoja tai hopeakuulia käyttämällä koruista voi saada juhlallisempia tai enemmän omaan tyyliin sopivia. Eri värejä käyttämällä koruista saadaan myös uniikkeja ja tekijällä pysyy hommassa luovuus mukana kun saa kaikkea erilaista kokeilla.

Tinalankakoruja teen pitkälti vain vapaa-ajallani eli viikonloppuisin tai iltaisin. Joka ilta korujakaan ei jaksa tehdä, joten joskus korujen tekeminen jää vähemmälle. Korun tekemiseen menee vähintään kolme tuntia, riippuen siis siitä kuinka monimutkainen punos on ja kuinka paljon materiaalia koruun käytetään. Tinalanka voidaan esimerkiksi punota palmikko tyylillä, sitten leikataan sille sopivan kokoinen nahka, neulotaan se nailonlangalla koruun. Tämän jälkeen tehdään napin nyöri, neulotaan se nahkaan kiinni samalla neuloen koru kiinni ja lopuksi valitaan nyöriin sopiva nappi ja neulotaan se myös nahkaan kiinni.Nyt myös avainnauhoja

Blogin puolelta löytyviä tinalankakoru postauksia:

Hyvä tietää
Tinalankakorut voivat käytössä hieman venyä ja aikaa myöten kuluvat, mutta se on normaalia luonnonmateriaaleissa. Saunominen, suihkussa käynti tai hikoileminen voi myös tummentaa poronnahkaa, joten koruissa voi käytönjälki hieman näkyä. Hopeakuulat ovat 90% hopeaa, joten ne voivat myös ajan saatossa tummua. Kuuliin voidaan käyttää hopeankiillotus ainetta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!


3 kommenttia:

 1. Todella kauniita ja taidolla toteutettuja koruja.
  Kävit kommentoimassa blogiani ja niin löysin tieni tänne. Kuvasi ovat upeita. Näkee kyllä, kuinka arvostat luontoa ja osaat totisesti kuvata sitä erinomaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kauniista sanoista! :) Jokainen koru on uniikki.. Niin ulkonäöltään kuin tekijälleenkin.

   Poista
 2. Ihan uskomattoman upeita koruja. Arvostan kyllä suuresti kotimaisia ja käsintehtyjä tuotteita, niistä voin hyvällä omatunnolla maksaa korkeammankin hinnan verrattuna muualla tuotettuihin tehdastuotteisiin. On muuten todella upea tuo punaista maaruskaa vasten otettu kuva! <3

  www.tiiajuutinen.fi

  VastaaPoista

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)