28.4.2017

Erilaiset vappusuunnitelmat


Jokos on simat porisemassa, vappupallot roikkumassa ja munkkitaikina kohoamassa? Kuinka monella on vappusuunnitelmat jo selvillä vai mennäänkö perinteen mukaan?

Meidän vappusuunnitelmiin kuuluu - taas - pakata kamat autoon ja suunnata kohti pohjoista. Tulin siis Ouluun sunnuntaina ja tänään lähetään taas ajeleen pohjoista kohden. Ei haittaa, hiihtokelit jatkuu niin en oikeastaan tiedäkkään tällä hetkellä parempaa paikkaa kuin se missä on lunta. Ehkä vähän turhaa ees taas ajoa tiedossa, mutta hellu haluaa siirtää oman kelkkansa kesälaitumille suojaan niin se nyt samalla sieltä haetaan. Toivotaan ja toivotaan kovasti, että kelit olis kohillaan: aurinko paistais ja yöpakkanen aina kovettais lumen niin että hiihtoladut ja hanget pysyisivät kunnossa. Mukavaa olisi päästä vielä vetämään viimeiset kovat hiihtolenkit (ehkä myös uusia mun ennätyskin yli 30km), käymään lumikenkäilemässä Pallaksen maisemissa niin kuin viime vuonna ja ehkä jopa laskettelua Ylläksellä tai Levillä. Niin no - jos sitä tällä kertaa pysyis myös terveenä niin sekin ois ihan kiva.

Jos ei viime vuoden vappua lasketa niin aika pitkälti mulla on vaput menneet Oulussa joko haalarit jalassa rämistellen tai ilman haalareita. Hauskaahan se on ollut, mutta koska tällä hetkellä koen että lumesta nauttiminen (vielä kun voi) on minusta hauskempaa kuin juhliminen jonka seurauksena mulle AINA tulee koko päivän mittainen kauhee kapula niin tästä syystä jätän juhlinnat väliin. Tänä vuonna kaveriporukka oli kyllä kivasti varannut saunatilan keskustasta, joten lämpimään olis päässyt juhlimaan, mutta näin nyt kuitenkin päätin. Kaksi kovaa vastusta, mutta lumi taas voittaa (ja se ettei hellu juo ollenkaan alkoholia). Taitaa olla erakkoluonnetta meikäläisessä kun haluaa mielummin yksin vaeltaa tuntureita kuin bilettää railakkaasti kavereiden kanssa. Noh - ei hätä ole tämän näköinen. Onneksi kaverit kuitenkin huolehtii etten mie ihan kokonaan erakoidu muista ihmisistä niin sain kutsun vielä kaverin valmistujaisiin. Voi siis olla että siellä tulee sitten maisteltua limonaadia ja sen semmosta...

Mutta hei.. Muistakaa että jos taas Suomen keli yllättää niin kyllä se on omasta päästä kii nauttiiko vapusta vai ei, joten

MAHTAVAA VAPPUA KAIKILLE!

8 kommenttia:

 1. On siellä hienot maisemat ja kelit, kyllä kannattaa mennä hiihtämään.
  Kivaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli kyllä kelit kohillaan ja siitä nautittiin, mutta nyt tulee taas vaakatasossa lunta. Mutta ei se minua kyllä hiasta.. :) Hyvät vaput myös sinnekin!

   Poista
 2. Oikein ihanaa vappua sinulle ja hellulle!

  VastaaPoista
 3. Tuo lumen ja valon yhdistelmä. Ihan silmiä särkee ja sydäntä pakottaa. Ihanaa hiihtovappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvetön taivas ja lumen yhdistelmä on kyllä yks voittamaton ilmiö. Kiitos, mukavaa vappua myös sinne!

   Poista
 4. Upeat kelit. Onko nuo Kutunivan joutsenia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori kun kesti vastata! Juu, Kutunivan julkkisjoutsenet :)

   Poista

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)