15.7.2016

Pilpasuon retkeilyreitti

Ei nämä pitkospuukuvat tähän vielä lopu

Olihan näitä pitkospuukuvia tarpeeksi?
Nimestään poiketen Pilpasuon retkeilyreitti avarsi paljon vaihtelevamman maaston, kuin mitä antoi ymmärtää. Monen sortin suota löytyi (hillaa!!), mutta myös tiheää metsää ja kosteaa metsää, kangasmetsää ja mustikkametsää. Ja jos vähän erehtyy polulta niin voi jopa nähdä peltoaukeamia, golfkenttiä ja Sanginjoen käsivoimalla toimivan lautan. Eli siis jos kävelee ylimääräiset 2km väärään suuntaan ja 3km etsien parkkipaikkaa. 

Google Mapsilla suunnistaminen on aika surkeaa. Latasin sitten tämän reissun jälkeen Maastokartat sovelluksen puhelimeen, kun b-bark ohjelma ei halunnut toimia yhteistyössä. Noh, ehkä näitä sovelluksia ei tarvitsisi olla eikä suunnistustaidoille tarvetta, jos olisi tarkempi reitin merkintöjen kanssa. Oranssi ei ole sama kuin sininen. Ei vaikka oransin merkin alla olisi erinnäköinen sininen merkki.

Ilma oli täydellinen pikku retkeilylle (ja pienelle ylimääräiselle lenkille). Aurinko paistoi koko ajan kirkkaalta taivaalta, mutta sääskiä siellä oli melko paljon kaverina. Aurinko alkoi hieman laskemaan eikä enää ollut niin kuuma, joten sääsket vain lisääntyivät. Tai sitten ne alkoi verensokerin laskiessa vain enemmän häiritsemään. 

Maku ei silti lähtenyt tuosta paikasta, päinvastoin. Vaihteleva maasto oli mieleeni ja kangasmetsä erittäin houkutteleva maastopyöräily paikaksi. Enköhän siis tuolla suunnalla tule vielä pyörähtämään tänä kesänä.

16 kommenttia:

 1. Aivan ihania kuvia. Ihan tekisi mieli lähteä tuonne lenkkeilemään ja hillaa keräämään. Kiva bloggaus! Kesäterkut Pihakuiskaajan puutarhasta Joensuusta. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Juu, itsekin tässä mietin että pitäisikö sankon kansen lähteä keräämään marjaa, mutta sitten kuulinkin paremmasta hillapaikasta jonne varmaan huomenna meinaan suunnistaa.

   Hauskaa viikonloppua myös sinne! :)

   Poista
 2. Olipa kauniita kuvia! Pitkospuut houkuttelevia! Mukavaa viikonloppua Kivipellosta, Tampereen kyljestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitkospuut ovat aina minun suosikki kuvauskohteeni ja onhan niissä mukavan helppoa aina kävellä. Hauskaa viikonloppua Kivipelloon myös! :)

   Poista
 3. Onpa todella upeita otoksia! Tuli melkein itellekin hinku päästä hillajänkälle tai ainakin kurnuttajien perässä laukkomaan. Sulla on kiva blogi, joskin hienot kuvat aiheuttavat väkisinkin kotiseutukaihon. :)

  Olen muuten joskus yrittänyt aiemminkin kommentoida johonkin postaukseesi, mutta syystä tahi toisesta en ole päässyt omalla profiilillani kirjautumaan ja jättämään nimelläni kommenttia. Toivottavasti nyt tullee juttu perille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Kommenttisi onneksi tuli tällä kertaa perille. Huomasin eilen, että jotain vikaa oli bloggerissa kun kaikki toiminnot eivät toimineet halutulla tavalla.

   Kyllä hillajälkällä kannattee käyä ainakin pyörähtämässä.. Mukava talvipäivinä syödä hilloja leipäjuustolla. Tai kesällä hilloja ja jäätelöä! :P

   Poista
 4. Upeat maisemat!
  Ja täytyyhän nyt reitin lähiympäristö aina tutkia vähän laajemminkin, vaikka se ulospäin näyttäisikin vähän eksymiseltä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Näinhän se on, kyllä tutkiskelu kannattee aina. Olisi taas jäänyt paljon näkemättä jos olisi kiltisti mennyt oikeaa reittiä pitkin! :D

   Poista
 5. Pitkospuut ovat kohta jäämässä historiaan, kun niitä korvataan kivituhkalla tai harjateräksellä. Nautitaan siis niin kauan kun oikeita pitkospuita vielä löytyy.
  Kaunista metsäluontoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, en ole kuullukkaan että ne meinaa korvata pitkospuut moisella. Höh. Sitä enemmän niistä siis pitää nyt ilo ottaa irti!

   Poista
 6. Ihania luonnossa olemisen kuvia!
  Mieli alkaa tehdä luontoon kuvia katsoessa.

  VastaaPoista
 7. Oletpa löytänyt hyvät kuvakulmat,kauniita kuvia.

  VastaaPoista

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)