19.7.2016

Auringossa kimaltelevia tupasvilloja


Ostin kuukausi sitten uuden kameran ja jo heti seuraavana iltana sitä oli pakko päästä testaamaan. Olin viikonloppuna sattunut ajelemaan erään suon ohi ja ihastelin jo silloin: tuonne on ihan pakko päästä. Iso suoaukeama, jonka ajotiehalkaisee ja molemmin puolin oli nähtävillä silmänkantamattomiin valkoisia tupasvilloja (pölyhuiskia). Olin jo viikonloppuna käynyt mökin viereisellä suolla ihastelemassa tupasvilloja ja tarkistamassa hillojen tilanteen sateiden jälkeen. Silloin taisin samoilla suolla ainakin 2 tunnin ajan (kadotin välillä aurinkolasit ja niitä myös etsiskelin tovin) ja nautiskelin näystä. Kivaa siis oli.

Tällä kertaa suuntasin aika myöhään suolle. Kello taisi lähennellä ilta yhdeksää kun suolle saavuin ja ensin harmittelin kuinka korkealla aurinko oli vielä. Mutta keskikesän aikaan saakin tovin odotella, että aurinko laskisi. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen kuviin. Kamera ei ollut turha ostos jo pelkästään siitä syystä, että kuvat ovat niin paljon tarkempia kuin vanhalla pokkarilla otetut. Mutta myös asetusten kanssa kokeilu on kivaa harjoitusta ja myös aurinkoa vasten kuvatessa. Ennen vältin aurinkoonpäin kuvaamista, mutta nyt se antoi sopivasti haastetta. Lisäksi minulla on tapana lähes kaikkia kuvia hieman muokata photoshopilla, joten kuviin saa sillä laillakin hyvin valoa jos aurinkoa vasten kuvatessa kuva onkin hieman epäonnistunut. 

Eiköhän meillä tule vielä olemaan paljon yhteisiä hyviä hetkiä uuden kamerani kanssa... :)

13 kommenttia:

 1. Niin yksinkertaisia ja niin kauniita.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 2. Miten ihana paikka! Kauniita kuvia ja söpöjä hahtuvapalloja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli kyllä aivan upea juuri tupasvillojen kukinnanaikaan. Taivaallinen!

   Poista
 3. Upea "tupasvillameri," hienot kuvat.
  Korusi ovat kauniita, tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia paljon. Korut kulkevat aina reissuissa mukana.

   Poista
 4. Voi, tällaisista näkymistä voi vain täällä Helsingissä haaveilla! :) Kauniita kuvia ja tosi kauniita myös nuo tekemäsi korut. Itse olin kesä-heinäkuun vaihteessa vaeltamassa Kilpisjärveltä länteen, Ruotsin ja Norjan puolella. Vielä oli kevät aikaisessa, eikä tällaisia päässyt siellä näkemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Eipä nuo tupasvillat kauaa pysy noin kauniina ja tuuheina. Hyvä ajoitus pitää olla että pääsee niitä ihastelemaan. :)

   Poista
 5. Oioi kuinka upeat tupasvilla suot. Kauniita on korusikin ♥

  VastaaPoista
 6. Suoluonto on kaunista, mutta tupasvilloilla koristeltuna vielä kauniimpaa. Hienot kuvat.

  VastaaPoista
 7. Näin on. Pakko myöntää että olen vasta tänä kesänä oikeasti tykästynyt soihin, kun taas ennen ne olivat vain paikkoja joissa oli tappamalla hyönteisiä, mutta josta oli hillat vain kerättävä. Nyt olenkin viimein ymmärtänyt niiden kauneuden.

  VastaaPoista

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)