6.4.2017

Minä ystäväkirjassa


Nyt tulee vähän erilaista päivitystä. Aattelin tämmöstä hauskaa hömppää kokeilla ja nähä uppoaako kehenkään.  Kuvat on otettu muutama viikko sitten Aakenustunturin päältä.

Nimeni on... Janika.

Pienenä olin varma että minusta tulee... Poliisi. Ainakin 4. luokalla maalasin taulun johon piirsin lempieläimeni eli leijonan ja minä tulevaisuuden ammatissani eli poliisina.

Kolme parasta piirrettä minussa on... huomaavaisuus, luonnosta välittäminen ja suunnitelmallisuus.

Lähitulevaisuuden suunnitelmiini kuuluu... parantaa kuntoa, lähteä nauttimaan hyvistä hiihtokeleistä ja lumisestä keväästä pohjoiseen ja tyhjentää kaappeja ylimääräisestä tavarasta niin kuin joka kevät tykkään tehdä. 
Suosikkikaupunkini on... Ei mulla taida olla sellaista. Toisaalta jokainen kaupunki on niin samanlainen ja toisaalta niin erilainen. En vain ole kaupunki-ihmisiä.

Suosikkipaikkani on... Tunturit, Kilpisjärvi, Muonio... Salaa välillä haaveilen asuvani Kilpisjärvellä, mutta se on sellainen haave etten tiedä tulenko koskaan toteuttamaan.

Suosikkibiisini tällä hetkellä on... Antti Tuisku - Rahan takii & Martin Garrix - Scared to be lonely & JVG - Sitä saat mitä tilaat.

Suosikkiruokani on... Tortillat, Sushi, medium- pihvi (nauta, poro, hirvi) ja erilaiset puurot. Lapsena suosikkiruokani oli yksinkertaisesti puuro. Eikä se ole näköjään vieläkään hävinnyt. Kaurapuuroa tulee melkein joka päivä syötyä, mutta manna-, riisi- ja ohrapuurot on parhaimpia jos niitä joskus viitsisi vain tehdä.

Suosikkijuomani on... Vettä juon ylivoimaisesti eniten, mutta Coca-Cola Zeroa ja appelsiinimehua hamuilen aina. En kuitenkaan niitä juo useasti, koska haluan pitää hampaani kunnossa. Maitoa taas lipitän hyvin vaihtelevasti. Joskus menee melkein litra päivässä ja joskus se litra vanhentuu kaappiin.

Suosikkisarjani just nyt on... Innostuin hiihtolomalla jatkamaan Orange is the new black sarjan katselua. Taisin päästä neloskaudelle kun inspis taas lopahti. Eilen ylellä alkoi Viktoria -sarja joka ainakin vaikutti mielenkiintoiselta. Perustuu siis kuningatar Viktorian elämään. Lisäksi pyrin aina katsomaan Vuosia nuoremmaksi, jos kotona satun silloin olemaan. En kuitenkaan jaksa netistä sitä etsiä jos se jää näkemättä.

Suosikkisovellus puhelimessani on... Whatsapp, Instagram, Maastokartat ja Spotify. Insta taitaa olla eniten käytetty ja se on selvä akun kuluttaja. Whatsappi ja Spotify kulkee rinta rinnan, koska kuuntelen spotifystä musiikkia joka päivä. Pitäs varmaan hommata se premium versio niin ei tarttis mainoksia kuunnella.Mitä pakkaat mukaan matkalle? Kaiken tarvittavan. Jos siis lähden kaupunkimatkalle niin silloin yritän mahdollisimman vähän pakata, että laukussa olisi tilaa ostoksille. Silloin kun lähden koti-kotona käymään niin pakkaan paljon harrastevälineitä ja -vaatteita mukaan. Meikit tällöin jäävät useasti laukusta.

Mitä teet kotona, kun kukaan ei näe? Nautin hiljaisuudesta tai katon netflixiä. Silloin kun hellu on kotona niin se monesti laittaa töllön päälle mutta ei silti sitä kato. Eilen esimerkiksi sain hellun lähtemään yksin sivakoimaan Sankivaaraan ja mie sanoin käyväni lenkillä hiihdon sijaan kun epäilin kuinka hauskaa on sohjossa hiihtää. Ensiksi vain kuuntelin kämpän hiljaisuutta ja sitten aukaisin koneen ja ajattelin ensin laittavan tori.fi sivulle tavaraa myyntiin. Eksyinkin netflixin puolelle ja katoinki jonku hömppä leffan joka olikin ihan hyvä. Leffan jälkeen suuntasin lenkille ja silloin just hellu tuli kotia ja ihmetteli että enkö vieläkään ole käyny lenkillä - mitä solet sitten koko ajan tehny? Heh heh.

Viimeisin sisustusostoksesi? Verhot ja tyynynpäälliset. Kärkkäisen sikapäiviltä löytyi Vallilan tuotteet puoleen hintaan niin kyllähän sitä tiesi miten siinä kävisi.

Paras tapa tuhlata 50 euroa... Ostaa jotain suomalaista, lähellä tuotettua ruokaa. Tukea paikallista. Saada siinä samalla kaapit täyteen hyvää sapuskaa ja pitää huolen että tulevaisuudessakin saan syödä suomalaista ruokaa.

Bravuurini keittiössä... Oisko sushit. Ainakin tykkään niistä kuin hullu puurosta, vaikka olen syönyt parempiakin susheja.

Perjantai-illan herkutteluja varten ostan kaupasta... Riippuu fiiliksestä. Varmaan 3 kertaa vuodessa tulee fiilis että nyt on punaviinin paikka. Silloin saattaa syynä olla työviikon kireys tai joku muu asia, joka on ärsyttänyt päässä koko viikon ajan. Useimmiten sen on kuitenkin jotain suklaista. Tai jäätelöä tai tacosipsit juustokastikkeella. Mutta harvemmin pelkkiä sipsejä. Ois jo perjantai!

4 kommenttia:

  1. Voi miten ihania kuvia ja retkitunnelmia löytyykään blogistasi! :) Ja olipa mukava lukea juuri tätä, jotta vähän sai selville heti kenenkä blogiin sitä tuli kurkkailemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! No sattuipa sopivasti tämä sitten etusivulta löytymään niin tuli heti tutummaksi! :)

      Poista

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)