30.12.2016

Viimeisiä auringonsäteitäVaikka nyt eletään vuoden pimeimpiä aikoja, niin ehkä juuri siitä syystä pääsemme kirkkaina pakkaspäivinä ihailemaan upeaa taivaanrantaa. Aurinko värjää niin upeilla eri väreillä koko taivaan, ettei siihen millään voi kyllästyä. Aamulla taivas oli juuri Suomen sinisen sävyinen ja muu maisema valkoiseen vaippaan peittynyt.. Se jos mikä maisema näyttää isänmaalliselta. Sitten aurinko alkaa enemmän nousemaan ja värjäämään taivasta punaisen eri sävyiseksi. Oranssia, vaaleanpunaista ja violettia, mutta kaikki eri pastellinsävyisinä. Aurinko ei kunnolla edes nouse näillä leveysasteilla, mutta tunturiin kiikkuessa pääsee näkemään puolikkaan auringon. Sitten se taas lähtee laskuun ja värjää kirkkain kontrastein - oranssia ja tumman violettia. Kunnes taivaan värit häviävät ja alkaa pimeys. Mutta sekään ei kauaa kestä. Pian alkavat taivaan tulet räiskymään ja näyttävät eri värinäytelmän taivaalla. Molempia näytelmiä minä mielelläni katselen ja ihailen.

Huomenna näihin aikoihin katsellaan jo vähän erilaisia värinäytelmiä taivaalta. Iloista ja menestyksekästä uutta vuotta 2017!

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin on! Pakkanen paukkuu nyt toden teolla ja ulkoilusää olisi mitä mahtavin.. Mutta ko kameraki alkaa tässä ilmassa hyytymään!

   Poista
 2. Lumisia puita ja matalaa valoa. Pohjoisen talvea kauneimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka pimeys peittää suurimman osan vuorokaudesta niin sitäkin kauniimpi on valon lyhyt hetki.

   Poista
 3. Kyllä on kaunista, näyttää kuin eläisit aivan lumen sisällä.
  Siellä Lapissa lumimäärät on ihan eri kuin meillä etelässä.
  Mukavaa alkanutta tätä uutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumen sisällä asuminen olisi aivan täydellistä! :D Olen niin lumi-ihminen, että minua ei yhtään haittaisi jos vuodessa tulisi vaikka parikin metriä lunta! Mukavaa tuiki tuoretta vuotta myös sinulle! :)

   Poista
 4. Siis vauuu mitä kuvia! <3 Mulla on ollut syksystä lähtien kova halu päästä lappiin, mutta en taida tänäkään vuonna päästä opiskeluiden takia.. :/ Tuo tunnelma ja tuo kauneus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järjestelet vain pidennetyn vlopun niin kerkeät samaan jo hyvää esimakua Lapista ja Lapin maisemista. Jos rahasta ottaa kii niin sitten kannattee suosia omaa autoa ja esimerkiksi kesäaikaa tai marraskuuta. Marraskuuta aina ihmettelen miksi silloin ei tunnu paljoa porukkaa olevan, vaikka se on niin kaunis kuukausi täällä. Etelässä kun sataa vettä niin täällä jo nautitaan pakkasista ja lumisista maisemista!

   Poista
 5. wou mitä kuvia! Ja komppaan kyllä tuota auringon voimaa. Taivas ja luonto näyttää upealta. Tänään se oli taas piilossa, mutta toivotaan, että se näkyy taas pian! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Aurinko kyllä osaa kauniita värinäytelmiä luoda. Keski-kesän aikaan kun se vaan taivaalla möllöttää yötä päivää niin silloin värinäytelmiä ei pääse niin hyvin näkemään, joten tämä talvi on kyllä auringon luoman taiteen parasta aikaa. :)

   Poista

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)