21.12.2016

Vuen pimmein päivä


Näin virallisesti vuen pimmeimpänä päivänä aattelin näyttää ihka ensimmäisiä tähtitaivas ja revontulikuvia. Kuvat otin ittenäisyyspäivän aikoihin, ko olin kotopuolessa käymässä. Etellisenä päivänä kävin hommaamassa uuven objektiivin ja jalustan kameralle verkkokaupasta ja halusin heti lähteä kokkeihleen uusia kalusteita ulos. Pakkasta ei onneksi sattunu olehmaan ko -27 astetta ja revontuletkaan eivät juuri silloin sattunheet olheen kovin kirkhaita. Juuri ja juuri sattu silhmään, mutta mie en halvannu luovuttaa. Vaikka molin muka laittanu sisälä kamera asetukset kohihleen, niin kyllähän niitä sai silti olla räknäämässä sielä pakkasessa ja sormet oli heti jäässä. Suohraan sanoen, opin sielä vasta miten tähistä saapii kuvia otettua. 

Tulos ei kauheasti miellytä minua, joten parannettavaa on.. Lisäksi olen käyttäny viimosen 10 vuotta Adoben Photoshop CS3 versiota, niin nytten aloin aattelheen, että meilä on tullu ovi vastaan. En saanu RAW kuvia muokattua tuola versiola, joten kai se häätyy päivittää uuemphaan softaan eli siihen Lightroom versioon. Eppäilen, että siinä on menty kuvankäsittelyssä hiukkasen etiäpäin, joten voipii olla että ko mie sen saan hommattua niin kuvat parantuvat entisestään. Saa nähä, oppiiko sitä yhtä hyvin käyttähmään ko tuota nykystä.

Ai niin.. Tippuhan mulla toinen objektiivi hankheen enkä ole testannu sen jälkheen että toimiiko se enhää. Onneksi se senthään löyty, ko sitä lunta kumminki oli sen verran kivasti ja ulkona oli ihan säkki pimeää. Sitten oli vielä kiire lähteä kathoon, että miten se Oulun tyär pärjää saarivaltiossa...

Nautithaan nyt pimmeyestä ko kohta se aurinko taas porottaa yötä päivää!

6 kommenttia:

 1. Ihan mainioita kuvia minusta. Mukava myös tämä uusi talvinen ulkoasu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juu, olihan se aika vähän päivittää talvisempaan asuun..

   Poista
 2. Aivan ihania kuvia sait otettua! Itse käytän Lightroomia ja olen tykännyt kovasti. Jännää lukea, etä jossain on lunta, täällä etelässä on myös pimeää juuri siksi kun ei ole yhtään lunta =D. Ihanaa joulua sinulle ja läheisillesi. Nautitaan tästä ihanasta ajasta yhdessä läheisten kanssa <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sitä mieki toivon, että se olisi kuitenkin myös käytettävyydessä jo mennyt huomattavasti eteenpäin adoben ohjelmat, kuten pitkät pudotusvalikot ja useiden kuvien editointi samalla kertaa yms. päivityksiä kaipaisin kovasti. Mutta eiköhän sieltä myös kivoja uusia ominaisuuksiakin löytyisi.

   Täällä onneksi lunta riittää, niin kuin joka vuosi. Enemmän kyllä saisi olla, mutta kyllä tuollakin määrällä pärjätään. :)

   Hyvää ja rauhallista joulua myös sinulle ja läheisellesi! Täällä kyllä nautitaan ja rentoudutaan joulunviettoon <3

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ihanaa joulunaikaa ja hyvää uutta vuotta myös sinulle!

   Poista

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)