25.11.2015

Liebster Award - Blogihaaste

Sain ystävältäni Kuovan Kaavaa -blogin pitäjältä Liebster Award -haasteen. Suuri kiitos siitä! Haaste otettu vastaan. Ihan mukavahan tällaista on lähteä kokeilemaan, kun en ole aikaisemmin täällä blogin puolella näihin ketjuviesti tyylisiin juttuihin lähtenyt.Liebster Award -palkinnon ideana on uusien ja tuoreiden blogien löytäminen sekä pienempien blogien näkyvyyden lisääminen. Palkinto annetaan bloggaajalta toiselle.
Säännöt:

1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.

Kysymykset jotka sain Kuovan kaavaa blogista:

1. Mitä käsitöitä teet eniten?

Pääsääntöisesti käsityöni pyörii pelkästään tinalankakoruissa. Sitä ennen koin etteivät käsityöt kuulu osaamisalueeseeni, mutta sitten löysin sen mun jutun eli tinalankakorut.2. Teetkö käsitöitä, jos on vieraita kylässä?

En kyllä muista kertaa, jolloin olisin käsitöitä samalla tehnyt kun vieraita olisi ollut kylässä.

3. Mihin aikaan päivästä teet käsitöitä?

Arkena pelkästään iltaisin, mutta viikonloppuisin saatan koko ajan tehdä. Tai nii paljon kun silmät ja kädet jaksavat.

4. Vaihtuuko käsityöprojektisi vuodenaikojen mukaan?

Eipä oikeastaan. Kyllä ne enemmän fiiliksen mukaan vaihtelee.

5. Mistä olet innostunut tällä hetkellä?

Ehkä maalaamisesta. Maalasin isälle isänpäiväkortin ja siinä samalla sitten sain uusia ideoita mitä voisi kankaalle kokeilla. En vain vielä ole saanut aikaiseksi, kun illat ovat joko menneet pelatessa, urheillessa tai värityskirjaa värittäessä.. :D Maalaaminen kun vie aivan tuhottomasti aikaa. Monesti ihan täysin uppoudun siihen hommaan enkä mitään muuta saa päivän aikana tehtyä.

Äitienpäiväkortti
Pohjoisessa kotona myös odottaisi joulukranssin teko havunoksista. Se on mun jokavuotinen perinne ja sitä juuri odottelen koska pääsisin sen taas tekemään. Kuusen havunoksat olisi jo metsästä haettuna, joten edessä olisi vain kranssin kokoaminen ja koristeleminen.

6. Miten lähipiirisi suhtautuu käsityöharrastukseesi?

Hyvin myönteisesti. Yritän perheenjäsenille tehdä aina jouluksi yhden tinalankakorun, mutta toiselle siskolle teen myös syntymäpäivinä, kun "odotan" että saan villasukat lahjaksi. Lisäksi tämä sama sisko on tällä hetkellä mun myyntitykkini näissä koruhommissa. Tinalankakorujen materiaalit ovat sen verran kalliit ja niiden teko aikaa vievää, että haluaisin niitä myydä enemmän. Tällä hetkellä koruja menee oikeastaan vain siskon kavereille ja muille tutuille, mutta sitten kun on enemmän aikaa niin ehkä sitten alan enemmän myyntiin panostamaan.

7. Mitä harrastat käsitöiden lisäksi?

Juoksemista, kuntosalia, hiihtoa, laskettelua, patikointia,valokuvaamista, tietokoneella pelaamista ja kuvien muokkaamista

8. Teetkö käsitöitä vai lähdetkö mieluummin baariin perjantai-/lauantai-iltana?

Mielestäni mikä vaan on nykyään kivempaa pejantai- ja lauantai-iltaisin kun baarissa notkuminen. Valitettavasti kulttuurissamme on liian voimakkaasti alkoholi aina mukana ja perjantai-/lauantai-iltaa et voi kavereiden kanssa hengailla ilman alkoholia. Mielummin meen illalla salille tai teen kotisohvalla käsitöitä ja herään varhain aamulla virkeänä odottaen juoksulenkille pääsyä. Mukavaa on silti muutaman kerran vuodessa kavereiden kanssa viettää aikaa, joten aamuiset juoksulenkit jäävät silloin välistä.

9. Oletko käynyt käsityöaiheisilla kansalaisopiston kursseilla tai onko sinulla alan koulutusta?

En ole missään muissa kansalaisopiston kursseilla käynytkään kuin käsityökursseilla. Viimeisin käsityökurssi oli se missä opin tinalankakoruja tekemään.

Tein omalle kummitytölle ristijäislahjaksi ensitinalankakorun. Ensikuksa tuli taas kummisedältä.


10. Kuunteletko musiikkia tai katsotko telkkaria käsitöitä tehdessäsi?

Tinalankakorujen tekeminen on ihan huippua, jos telkkarista tulee samaan aikaan jotain sopivaa hömppää. Liian hyvää elokuvaa tai sarjaa en kuitenkaan halua ohittaa, koska neuloessa tekstityksen seuraaminen tai ylipäänsä elokuvan juonessa pysyminen tuottaa liian paljon hankaluuksia niin siihen en kuitenkaan sorru. Mutta mikä olisi iltaisin kivempaa kun hypätä sohvalle katsomaan jotain elokuvaa jonka on katsonut jo liian monta kertaa, samalla käsitöitä tehden? Ei yhtään mikään! :)

11. Mitä tykkäät katsoa telkkarista?

Toimintaelokuvia, luontodokkareita ja kaikkea muuta hömppää. Olipa kerran sarjaan oon ainakin jäänyt ihan koukkuun :)

3. Nimeä ja linkkaa 5 - 11 Liebster Award -palkinnon ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä bloggaajille.

Entä jos vain nimeän 5 blogia jotka ovat mun lemppareita ja joiden päivityksiä odottelen innolla.. Mun blogi, mun säännöt!


1. Feeniks
2. Laanelife
3. Pieniä Suuria Seikkailuja 
4. Ylämäki
5. Go Eve Go

Tuossa oikeastaan huomasinkin, että aika monella lemppariblogilla on sama ongelma kuin mulla, eli aika harvakseltaan jaksetaan kirjotella. Eipä siis voi muitakaan moittia, kukin omalla tyylillään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)