29.7.2017

Kesälomasta nauttiminen

KESÄLOMA! Oi ihana ja upea kesäloma! Hieman teennäistä tällä hetkellä juhlia kesälomaa, kun ei vaan yhtään tunnu siltä että voisi kesäloman aloittaa. Tulin muutama päivä sitten takaisin koti Suomeen neljän viikon työreissun jälkeen ja juuri kun olen päässyt Suomeen aikaan totuttelemaan niin nyt pitäisi tuulispäänä mennä jos toiseen suuntaan nauttimaan kesälomasta. Vaikka fiilis on se, että nauttisin tällä hetkellä ehkä enemmän normi arjesta kuin lomailusta tai matkustelusta niin en silti kehtaa kieltäytyä hellun ja minun suunnittelemista kesälomareissuista ja hyvin aktiivisesta loppulomasta johon kuulluu mm. puolimaraton. Ehkä mie tässä jostaki vielä repäsen virtaa ja menohaluja, mutta nyt vain mieliala jarruttaa liikaa.

Vaikka somessa tulee monesti hehkutettua sitä, että pääsee työn puolesta matkustelemaan niin silti siinä on varjopuolensa. Työskentelin asiakkaan tiloissa 4 viikkoa eli työskentelin yksin joukon tuntemattomien ihmisten kanssa samalla painaen töitä kuin pikku työmyyrä yrittäen vakuuttaa, että me pidämme heitä tärkeänä asiakkaana. Iltaisin palasin tyhjään hotellihuoneeseen vielä työasiat päässä pyörien eikä ollut yhtään ketään kenelle puhua. 10 tunnin aikaero aiheutti juuri sen, että kun minä laitoin nukkumaan niin porukka Suomessa oli juuri menossa töihin tai oli jo töissä.

Nyt kun siis olen takaisin kotia päässyt niin en paljoa kerennyt arkeen tottua ja tästä syystä tunnen edelleen oloni jotenkin oudoksi. Vaikka työmatkani sijoittui miljoona kaupunkiin niin tunsin oloni välillä hyvin yksinäiseksi ja nyt kun olen kotia päässyt niin en millään jaksaisi yksin viettää enää aikaa. Normaalisti taas viikonloppuisin nautin vain yksinolosta, mutta nyt haluan nähdä perhettä, tuttuja ja kavereita ja päästä vain juttelemaan mahdollisimman monen ihmisen kanssa. Kuvitelkaa - minä, joka tykkää yksinäisyydestä, niin miljoonakaupungin jälkeen kaipaan ihmisiä ympärilleni!

En kuitenkaan ala tämän enempää valittamaan, koska tottahan se on että oli taas erittäin hienoa päästä pallon toisella puolen käymään ja kokemaan kaikkea kivaa (yksin). Shoppailtua tuli paljon, monia vaellusreittejä kokeiltua ja aurinkoa sain tarpeekseni koko kesäni edestä. Suomen kesästä kun ei ikinä tiedä tuleeko lämpimiä oikeita kesäjaksoja ollenkaan niin nyt en niistä enää edes välitä kun sain aurinkoa kuukauden aikana ihan tarpeekseni. Nyt vain nautin raikkaista kesäsateista, kaikista luonnon tuoksusita ja kirkkaista öistä, jotka ovat jääneet minulta tänä kesänä liian vähäiselle. Eiköhän ne nyt lomalla tule taas tutuksi.

Kesälomareissuumme tänä vuona kuuluu reissu taas pakettiautolla ympäri pohjoismaita. Eritoten pohjoismaiden pohjoisia kolkkia. Ajetaan ensin Kiirunan suuntaan, käydään ehkä Abiskolla vaeltamassa, sitten hurautetaan Narvikiin ja Lofooteille, sieltä Tromsaan ja Tromsasta Kilpisjärvelle ja sieltä takaisin kotiin. Eli käydään joko Abiskolla tai Kilpisjärvellä vaeltamassa. Molemmat hyviä vaihtoehtoja. Lofootit ehkä vähän mietityttää, koska siellä pakkaa turisteja olemaan, mutta toivottavasti löydetään sieltä myös se oma rauha. Muita lomasuunnitelmiini kuuluukin: kalastusta, marjojen ja sieninen poimintaa, vaellusta, pyöräilyä, juoksua, melomista, korujen tekoa ja kotona olemista. Olen myös kysynyt jos hellu voisi opettaa minulle perhokalastusta, kokeilisin saada korujen nettimyynnin alullle ja tapaisin mahdollisimman paljon ystäviä ja sukulaisia joita en ole piiitkään aikaan päässyt näkemään. Tehtävää siis riittää, vaikka pelkästä lomailusta pitäisi osata myös nauttia.

Neljän viikon päästä ollaan viisaampia ja nähdään miten loma meni. Toivottavasti ei kuitenkaan liian äkkiä. Hyvää lomaa meille kaikille jotka ovat pihtanneet lomaa ihan elokuulle asti!

19 kommenttia:

 1. Oi mikä kulleroketo.
  Oikein hyvää lomaa!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Välillä kaipaa muita ihmisiä, vaikka miten viihtyykin parhaiten yksin. Itse huomaan aina välillä kaipaavani ihmisjoukkoon, kun päivät olen lasten kanssa kotona - ja kuitenkin siis tarvitsisin yksinoloa yleensä eniten kaikesta.

  Ihania lomasuunnitelmia, hieman alkoi vaan hirvittää suunnitelmien määrä. :) Omalla lomalla kun suunnitelmat oli tyyliin kiipeä tunturille. Niin ja avaa uudet nettisivut, minkä teinkin. Muuta en edes jaksanut suunnitella.

  Oikein ihanaa lomaa. Nauti vapaasta ja muista kuunnella myös itseäsi ja sitä mitä haluat ja jaksat ja mikä oikeasti huvittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monesti on käynyt niin että kun loma on lopuillaan niin tajuan, että aika moni asia on jäänyt tekemättä mitä olen alunperin suunnitellut. Kertooko tämä sitten siitä että suunnitelen liikaa asioita lyhyelle ajalle tai sitten otan liian iisisti loman. :D

   Kiitos paljon! :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Loma alkaa pikku hiljaa maistumaan aika makealta :P

   Poista
 5. Tosi ihanat kuvat, ja ymmärrän hyvin fiiliksesi. Mukavaa lomaa! :)

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Tuon kulleroniityn luona voisi viettää vaikka koko kesäloman. En ole koskaan nähnyt noin paljon kulleroita yhdellä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo niitty on kyllä minun lempipaikka kotikylälläni :)

   Poista
 7. Aivan mieletön kulleroketo, ihana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä upea paikka. Monena kesänä on lampaat pitäneet niitystä huolta, mutta tänä kesänä oli kukkaniitty päässyt loistoonsa.

   Poista
 8. Kauniita kuvia<3 Loma taitaa ollakin siellä kohta lopuillaan, reissu meni varmasti mukavissa merkeissä:) Kivoille kuulosti ainakin reissusuunnitelmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu, reissu meni mukavasti ja siitä varmana paljon parempaa selkkausta tulevaisuudessa. Kunhan vain joutaaa.. :D

   Poista

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)