4.2.2017

Minun vuoteni 2016

Tammikuussa hiihdettiin ja lumikenkäiltiin

Helmikuussa alkaa jo aurinko pilkahdella

Maaliskuussa ihailin kirsikkapuiden kukintaa Vancouverissa
Vuonna 2016 koin jotain uutta ja jotain erilaista. Takana on hyvä vuosi, mutta muutama huonompi muisto siihenkin mahtuu. Tässä muutamat hetket listattuna:

* Matkustin Euroopan ulkopuolelle
Jihuuu!! Olin kyllä aika täpinöissäni, kun sain kuulla että pääsen viikon työreissulle Vancouveriin. Hieman epäilevin mielin lähdin kuitenkin liikkeelle, kun ajattelin etten kuitenkaan kerkiäisi näkemään kaupungista muuta kuin hotellin ja työpaikan. Onnekseni, kerkesin kuitenkin ruhtinaallisen paljon tutustumaan kaupunkiin ja hieman shoppailemaan. Vancouver oli kyllä aivan upea paikka ja sinne voisin ehdottomasti mennä vielä uudestaankin!

*Myöhästyin lentokoneesta
Tämä on varmaan aika monen painajaisissa vieraillut ennen tärkeää lentoa ja mun painajainen kävi toteen. Eikä siinä jos se olisi ollut lentoyhtiön vika, mutta kun se oli ihan oma syy ja tapahtui vielä Suomessa! Se fiilis oli ihan hirveä, kun juostiin portille ja nähtiin kun lentokone lähti portilta peruuttamaan pois ilman meitä. Ja se häpeä kun Finnairin tiskille mentiin myöntämään, että myöhästyttiin lennolta, vaikka oltiin portin lähellä ja edellinen lento oli ihan ajassa. Syyt miksi me myöhästyttiin ei olleet edes hääppöiset - noh, kun ei vaan hoksattu kattoa kelloa. Yritettiin itsetunnon rippeitä koota kysymällä, miksei portilta kuulutettu meidän nimiä. Olisihan sitä siinä vaiheessa herännyt, että hei nyt ollaan muuten väärässä paikassa väärään aikaan. Ei kuulema kuulu enää Helsinki-Vantaan lentokentän toimitatapoihin. Onneksi saatiin kumminkin sumplittua niin, että meidän piti olla Helsingissä vain yksi yö ja sitten samoilla lennoilla seuraavana päivänä päästäisiin matkaa jatkamaan. Uskokaa tai älkää, niin seuraavana päivänä oltiinkin portilla jo 2 tuntia aikaisemmin eikä mihinkään uskallettu liikkua ettei vain taas...

* Matkustin yksin Euroopan ulkopuolelle
Syksyllä sainkin mahdollisuuden lähteä yksin työmatkalle San Diegoon, Kaliforniaan. Muuten ei varmaan matkustaminen olisi jännittänyt, mutta kun kuulin työkavereilta, että New Yorkin lentokenttällä pitää olla nopeana ettei myöhästy seuraavalta lennolta. Se sai sukat pyörimään jalassa, kun mietin että mitäs sitten jos myöhästyisin lennolta - taas. Eikä pelottelut olleet ihan turhia. Minulla oli vaihto-aikaa 2 tuntia ja silti meni tipalle, että pääsin ajoissa koneeseen. Portille viimein päästyäni ihmisiä oli alettu jo ottamaan koneeseen sisälle, joten veski taukoja ei siinä vaiheessa enää uskaltanut pitää. Jonot maahantulotiskeille ja turvatarkastuksiin oli sen verran häijyt, että siellä kyllä aikaa kuluu.. Ihan liikaa! San Diegon koneeseen päästyäni uskalsin vähän rentoutua ja miettiä vain miten se auto vuokrataan... Kaikki meni onneksi hyvin ja kokemuksia rikkaampana tiedän taas reissaamisesta paljon enemmän!

Huhtikuu on hiihtäjän unelma-aikaa

Vappuna kiipesin  Sammaltunturiin munkkikahville

Pääsin pitkästä aikaa ihailemaan Muonionjoen jäänlähtöä

Toukokuussa kävin Saananrinteellä ihailemassa maisemia
* Tein hiihtoennätyksen
Kouluaikoina meillä hiihdettiin liikaa. Inhosin hiihtoa, jossa piti aina nopeimpien perässä yrittää pysyä eikä meikäläisen kunnolla se ollut silloin kovin hauskaa. Aikuisiällä olen sitten alkanut pikku hiljaa fiilistelemään ensin perinteisellä tyylillä ja sitten aloin kokeilla luistelutyyliä. Sukseni eivät sopineet luistelutyyliin, joten ostin 2014 vuoden alussa itselleni uudet sukset ja silloin rakastuin lajiin täysin. Sen neuvon voin sanoa, että kun kunto on kohillaan niin silloin luistelusta saa paljon enemmän irti. Jos kunto on vielä perustasolla niin silloin suosittelen enemmän perinteistätyyliä. Asetinkin itselleni tavoitteeksi hiihtää viime vuonna 300km ja niinhän se meni rikki: 307km. Eihän se paljoa oikeasti ole, kun jotkut hiihtävät muutama tuhat kilometriä vuodessa, mutta minulle se oli saavutus. Vaikka Oulussa hiihdin ihan kiitettävästi niin suurin osa kilometreistä hiihdetään Lapissa keväthankien aikaan, kun aurinko paistaa ja suksi kulkee. Parempaa fiilistä saa hakea!

* Kävin kiipeilemässä
Halusin kokeilla jotain uutta 2016 vuona ja ajattelin, että kun lapsena olin niin kauhea kiikkumaan joka puuhun niin voisin palauttaa tämän harrastuksen itselleni. Tiesin, että minulla on korkeanpaikankammo, mutta ajattelin että kyllä se siitä helpottuu kun pari kertaa ylös nousee. Lyhyillä seinillä se ei ollut niin kauheaa, mutta kun mentiin seinille, jossa oli turvavaljaat ja köysi niin se ei enää niin hauskaa ollutkaan. Eihän se ylös meno tuntunut pahalta, kun sitä keskitty vain kiipeämiseen, mutta se alas tulo ja ennen kaikkea seinästä irtautuminen, oli aivan hirveää. Kolme kertaa ylös kiikuin ja yritin saada pelon pois toistoilla, mutta ei riittäneet ne toiso kerrat. Enkä ole kyllä sen jälkeen käynyt kiipeilemässä.. Ei se ihan niin hauskaa ollut kuin ajattelin.... pelkuri


* Pilkillä merenjäällä
Olen varmaan elämäni aikana käynyt, joka kevät pilkillä - enemmän tai vähemmän - mutta viime vuonna ensimmäistä kertaa kävin meren jäällä. Jokien ja järvien jäät ovat tuttua kauraa, mutta kokemus se oli sekin, kun käytiin pariin otteeseen merellä pilkillä. Valitettavasti ei muutamaa ahventa enempää kalaa tullut, mutta keväällä pilkillä istuminen ei ole yhtään hassumpaa.

Kiiminkijoella nautittiin kesän ensimmäisistä päivistä

Ensimmäisiä otoksia uudella järkkärillä

Heinäkuussa tutustuin ekaa kertaa Pilpasuohon

Kesäloma alkoi lämpimien kesäpäivien aikaan sopivasti

Tana vuonossa kalastin kasan kampeloita

Elokuun alussa ihailtiin Pohjois-Norjan maisemia

Suomen ja Norjan rajalla ei ollut yhtään hullumpia paikkoja - Morsiushuntu putous
Norjan reissun jälkeen jäätiin Kilpisjärvelle patikoimaan
* Kesälomani koostui 4 viikon vuosilomasta
Aivanko minulla ei olisi ennen ollut pitkiä kesälomia.. No on tietenkin, mutta ei vuosilomapäiviä keräämällä. Samalla tietenkin nykyinen työsuuhteeni on pisin missä olen ikinä ennen ollut, mutta tämähän on melko yleinen kaikille niille, jotka ovat yliopistojen penkkejä kuluttaneet. Mutta hyvältähän se tuntui. Opiskeluaikoina kesät menivät pitkälti kesätöissä, joten pitkästä kesälomasta nauttiminen tuntui mukavalta ylellisyydeltä, jota ei lapsena osannut oikein arvostaa. Mutta niin kuin kaikki aikanaan - loma alkaa ja niin se myös päättyykin.

* Kävin Suomen pohjoisimmassa paikassa - Nuorgamissa
Paljon on pohjoisessa reissuttu, mutta vasta viime vuona pääsin käymään Suomen pohjoisimmissa osissa. Minusta on kyllä mahtavaa nähdä paikkoja, joista on jo jonkinlaisia mielikuvia päässä ja ehkä vain muutaman kuvan jossain nähnyt paikasta. Sitten kun viimein pääsee näkemään paikan niin aika monesti sitä yllättyy tai sitten ajattelee, että no ainakin aika lähellä olin. Pohjoisessa on siis tuli paljon viime kesänä pyörittyä, mutta kun ajattelin kuinka monesti vierailin Oulun eteläpuolella niin niitä kertoja on tasan 2. Kävin Raahessa syksyllä kaverin synttäreillä ja toinen oli kun myöhästyin lennolta ja piti jäädä Helsinkiin yöksi. Sitä edellinen kerta kun Helsingissä olen käynyt niin siitä taitaa olla n. 12 vuotta sitten. Presidentinlinna oli samassa paikassa, senaatintori ja rautatie-asema. Mut hei, olihan sinne tullut junayhteys Helsingin ja lentokentän välille. Se oli loistava lisäys!

* Kalastin ulkomailla - ja sain kampelan!
Hmm.. No siis olenhan mie Ruotsin puolella kalastanut aika monen monta kertaa, mutta kun väylän toisella puolen olevaa maata on vähän hankala mieltää ulkomaaksi niin sen takia tämä listaus tähän kuitenkin pääsi. Eli Norjassa kokeilin muutaman kerran kalastusta ja kampeloiden kalastus oli varsin mukavaa puuhaa - eli helppoa. Kampelet pistettiin sähkösavustimeen ja niitä sitten saatiin mussutella pakettiauton sisällä. Nam!

Syyskuussa ihailin auringonlaskua Kaliforniassa
Ruska-aikana Äkäslompolossa

Lokakuussa odottelin jo lunta

Syksyllä ahkeroin korujen parissa

Itsenäisyyspäivän aikoihin tiedettiin mitä Winter Wonderland tarkoittaa

Joulu perheen parissa - sivakat tai lumikengät jalassa. Maun mukaan!

Vuoden viimeisenä päivänä kerettiin ihailemaan Abiskon kansallispuiston maisemia

* Uin Tyynessä Valtameressä

Jeee! Aurinko paisto kuumasti San Diegossa, Kalifornian osavaltiossa ja minua kovasti halutti lähteä merellä käymään pulahtamassa. Oikeastaan se kuumuus loppu siihen, kun rannalle pääsi. Tuuli puhalsi tukalan kuumuuden ja toi tilalle viileää ilmaa Tyyneltä Valtamereltä. Hieman aloin siinä empimään, että uskaltaisinkohan pulahtaa vain en, mutta ei sitä tilaisuutta voinut olla hyödyntämättä. Aallot oli valtavat eikä sitä nyt uimiseksi voinut kutsua, mutta pikku pulahduksia niin että hiuksetkin kastuivat ja sitten taas yritettiin vain pysyä pystyssä kun aalto meinasi viedä mennessään. Niin ja löysinhän minä veden alta myös pari simpukkaa, joita ei ollut kovin helppo poimia siinä aallokossa. Mukavaa oli sitten lähteä rannalle loikoilemaan lämpöön ja kuivattelemaan ihoa. Ihoa ajatellen en uskaltanut liian kauaa auringossa viihtyä vaan lähdin kiltisti suojaan aurinkoa. Good decision!

* Kävin konsertissa
Antti Tuiskun petoshow... Aaaww.. Antti esiintyi Rovaniemellä joulukuun puolessa välissä ja lähdettiin ehdottomasti Anttia katsomaan, kun kerrankin niin lähellä oli esiintyminen. Viime keväänä mietittiin Helsinkiin lähtöä, mutta onneksi ei lähdetty. Lompakossa olisi se keikka tuntunut mukavalta lovilta. Mutta vaikka kuinka tässä yritän miettiä niin totta se on.. En ole ennen tämän kaltaisessa tapahtumassa käynyt. Toissa kesänä kävin QStockissa ja yökerhoissa olen julkimoita tullut kuuntelemaan, mutta Antin järjestämää keikkaa/konserttitapahtumassa en ole ennen käynyt. Istutaan, nautitaan, hypitään ja tanssitaan välillä. Eikä juoda tippaakaan alkoholia. I liked!

* Vietin uuden vuoden muualla kuin Suomessa
Olen niin pörrö jouluihminen, ettei mulla tulis mieleenkään lähteä joulua viettään paikkaan missä ei olisi lunta, mutta uudeksi vuodeksi halusin jotain uutta ja erilaista. Kiirunassa ja Abiskolla käynti oli sitä jotain mitä juuri olin halunnut ja etsinyt. Mitähän sitä ensi uudeksi vuodeksi keksisi..? Onko ideoita? ;)

13 kommenttia:

 1. Voi että kuvasi ovat niin upeita!

  VastaaPoista
 2. Voi miten upeita kuvia! Ja nuo korut, huh huh, olet todella taitava 😀.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania kuvia, piti katsoa oikein useampaan kertaan :)
  Sinulla on ollut mielenkiintoinen vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, sitten mun kuvat ovat onnistuneita jos niitä jää enemmänkin tarkastelemaan. :)

   Poista
 4. Eilinen tänään, raikas aitojen muistikuvien kertaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, mukava vähän muistella vanhoja ja odottaa innolla seuraavaa päivää

   Poista
 5. Vautsi miten upeita kuvia :o Lappi on kyllä rakkautta <3

  sanasokkelossa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Oi miten mahtavia kuvia on sulla. on ilo niitä katsella Kiitos Hyvää loppuviikkoa Sinulle :)

  VastaaPoista
 7. Hienosti koottu vuoden kokemuksia. Apua, tuo lennolta myöhästyminen! Mä en ole ikinä myöhästynyt lennolta. Voin uskoa, että siinä on noussut kylmä hiki otsalle ja sydän jumputtanut. Tuliko myöhästyminen kalliiksi? Onneksi tosiaan saitte heti seuraavalle päivälle lennot, huh.

  VastaaPoista

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)