14.2.2015

Alkutalven hetket

Tässäpä olis taas tämmönen kuvakollaasi minun elämän hetkiä alkutalvesta asti. Kuviahan tulee aina silloin tällöin näpsittyä, kun kamera on niin helposti saatavilla. Eli puhelimessa. Valitettavasti mun puhelimen kamera ei ole sitä tasoa että näitä kuvia olisi mitenkään silmiä hipevää katsella. Mutta ne kertovat aina jotain.. Mitä tein silloin, missä olin tuolloin, mitä ajattelin siitä.


Kuva 1. Kävin joulun alla shoppailemassa jouluostoksia ja päädyin Kofeiinikomppaniaan ostamaan erikoiskahveja ja -teetä. Kahvit menivät paketteihin, mutta itse pääsin nautiskelemaan rooibos teestä. Olen vähän kyllästynyt mustaan teehen, mutta rooibos ja yrittiteet maistuvat sitäkin paremmalle. Valikoimat ovat sen verran hyvät että jokainen teenmaistelija löytää kyllä sieltä itselle jotain.


Kuva 2. Kuva kertoo aika paljon mun viime syksystä ja joulukuusta. Töitä, töitä ja töitä.. Tämän kuvan taisin ottaa yhden aikaan yöllä, kun olin tehnyt päätöksen polkea kotia välillä nukkumaan sen sijaan että olisin jäänyt töihin nukkumaan. Aika tympäsevää oli öisin polkea 9km työmatkaa edestakaisin, mutta hyvää vaihtelua oli työnteolle.


Kuva 3. Työnantaja halusi muistaa työntekijöitään pienellä lahjalla. Jokainen saimme tällaisen lihapaketin lahjaksi. Myöhemmin ymmärsin että Viskaalin lihat ovat ihan huipputuotteita ja kyllähän ne sille myös maistuivat.Kuva 4. Joulukuussa kävin useaan otteeseen mummolassa. Mummolan koiraa täytyy AINA käyttää ensimmäisenä pitkällä lenkillä tai muuten se ei rauhoitu ollenkaan. Ihan hyvä tervetulias komento tulee koiralta kun sisälle menee. Ensin viet mut lenkille, sitten pääset vasta sisälle.Kuvat 5 ja 6. Joululomasta naaatiskelua lumikengät jalassa. Mikäpä se parempaa vois olla, kun oon haaveillut lumikenkäilystä jo niin kauan. Kovat pakkaset myös huolehtivat siitä, etten päässyt hiihtämään, mutta onneksi lumikenkäily onnistuu kovemmassakin pakkasessa. Hikihän siinä hommassa aina tulee jos tosissaan kävelee pehmeässä hangessa.


Kuva 7. Jouluaattona päätettiin lähteä pukin kanssa käymään mummolassa vanhaa väkeä piristämässä. Reissu onnistuikin! Porukka oli tyytyväinen ja itselle tuli tosi hyvä fiilis. Toisille ihmisille hyvän olon tunteen tuominen tuo itselle vielä paremman tunteen. Kannattaa kokeilla!


Kuva 8. Minä ja mun joululahjakasa. Niitä joululahjoja oli poka! Olin selvästi ollu kiltti piika kun tuli niin paljon lahjoja. Joulu on niiiiiin ihanaa aikaa. Sais kyllä joulu kestää vielä pitempään.


Kuva 9. Joulusaunastakin piti välillä laukkoa ulos tiirailemaan revontulia. Ulos kylmään ihailemaan-takaisin saunan lämpöön-taas ulos-sisälle-ulos-sisälle... Olivat kyllä harvinaisen voimakkaat ja moniväriset revontulet, että en ole kyllä montaa kertaa elämässäni sellaista näytöstä taivaalta nähnyt.


Kuva 10. Uuden vuoden tinan valaamista. Olin uuden vuoden kaverini kotona ja siellä hänen sukunsa kanssa raketteja ammuttiin, saunottiin ja pelailtiin. Illalla valettiin tinat ja minun tinani oisitti vähän jos vaikka mitä. Olen sänkypotilaana koko vuoden, soitan kitaraa kanootissa... Parempia ehdotuksia?


Kuva 11. Kaverini omistaa järkkärin ja minä kinumalla sain sitten leikkiä hänen kamerallaan. Öhöm.. Hieman parempia kuvia kuin mun pokkarilla otetut. Olen töissäkin saanut leikkiä järkkärillä ja onhan se järkkärikuume tähän kaiken muun lisäksi noussut. Se vaan on niin helppoa saada hyviä kuvia! Ei tule niin helposti värähtäneitä kuvia, valoitus riittää heikompaankin valoitukseen ja kuvia pystyy hyvin zoomaamaan ilman että kuvanlaatu kärsisi järkyttävästi. Kyllähän se vain olis aika jo munkin saada järkkäri. Sais niin paljon enemmän irti mun luontokuvista kun olis semmonen soma pikku järkkäri aina mukana.


Kuva 12. Itse tehtyä sushia! Olin tammikuussa viikon työreissulla ja kirosin kun en päässyt tapani mukaisesti syömään sushia, kun mukana oli kalalle allergisia työkavereita. Päätettiin sitten vieraan kanssa tehdä yhdessä susheja eräänä lauantaina ja olihan ne ihan äly hyviä. Onhan ne myös huomattavasti halvempia itse tehdä ja niitä saa niin paljon enemmän syödä kuin mitä ravintolassa viitsii tilata. Eikä ole edes vaikeaa! Ohjeita on netti pullollaan, mutta ainostaan riisin keittäminen vie eniten aikaa. Sitten taputellaan riisi leväarkin päälle, lisätään täytteet ja rullataan. Rulla leikataan ja avot! Dippaa soijakastikkeessa ja nauti.


Kuva 13. Tämä kuva taas vaihteeksi kertoo mun tammikuusta ja helmikuun alusta aika hyvin. Urheilua, urheilua ja urheilua. Töissä olen kyllä käynyt normaalisti, mutta kun on saanut tehdä normaalimittaisia tai jopa vähän lyhyempiäkin päiviä niin olen päässyt paljon harrastamaan sellaista mitä olen salaa haaveillut syksyllä; urheilemisesta. Joinakin viikkoina olen vetänyt aika kovaa ja paljon, mutta se on siksi koska ei voi tietää koska seuraavan kerran pääsee nauttimaan urheilun tuomasta hiestä ja uupumuksesta. Salilla olen innostunut ihan kivasti käymään ja myös salilla juoksemaan juoksumatolla. Tavoitteita on ja niitä kohti pyritään menemään.


Kuva 14. Jottei urheilu tapahtuisi pelkästään sisällä, niin nautin urheilusta kaiksita eniten ulkona. Aika paljon olen saanut pyöräillä töihin, kun on ollut ihan hyviä ilmoja (hyvin lumisia). Suksille olen päässyt aivan liian vähän ja siitä nyt syytän pelkästään vain itseäni. Salille kun on vaan niin helpompaa mennä, kun se on lähempänä eikä kelistä ole niin väliä. Mutta mikäs sen parempaa kuin hyvällä kelillä hiihtäminen. Sen fiiliksen turvin sitä tulee lähdettyäkin monesti huonommallakin kelillä hiihdettyä. Aina se on myös kannattanut.

Ei muuta kuin mun lempivuodenaikaa kohti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)