17.8.2017

Lomalainen fiiliksissä

Nyt on poka energiaa! Lomaa on enää alle puolet jäljellä, mutta silti kaikkea kivaa pitäisi keretä tekemään. Lomareissu Pohjois-Norjaan onnistui paljon paremmin, kuin mitä uskalsin toivoa. Tuuriakin sattui olemaan, koska ilmat eivät olleet yhtään niin huonot kuin mitä Norjassa olen aiemmin tottunut kestämään. Pelkkiä sadepäiviä ei ollut montaa yli viikon reissussa ja aurinkoa nähtiin melkein joka ilta, joka oli tietenkin pelkkää plussaa. Lisäksi mun erämessuilta ostamani uusi makuupussi ajoi asiansa paremmin kuin mitä epäilin, joten tämäkin eukko pysy lämpimänä joka yö ja unta tuli palloon juuri sopivasti. Makuupussi on suunniteltu myös talvikäyttöön, mutta koska comfort on -3 niin epäilen ettei se silti mulle sovellu oikeisiin talvikeleihin vaan sitten pitää olla kunnon untuvapussi. Tuo kuitenkin hyvin palvelee mua kolmen vuodenajan mukaan, joten uutta pussia ei nyt ihan heti ole pakko ostaa.


Lomareissun jälkeen olen kerennyt mm. käymään hillassa, mustikassa, Napapiirin Sankarit 3 -ennakkonäytöksessä, raivaamaan peltoa pajuista ja mettiintymiseltä, urheilemaan ja nukkumaan. Nyt kun olen lomalla niin olen yrittänyt pitää huolen että noin yhdeksän tuntia tulisi vain maksimissaan nukuttua. Tähän asti lomailua on ollut aika fyysistä, joten en silti ole itseäni alkanut rankaisemaan siitä jos nukunkin 11 tuntia yössä. Aamulla on ihanan virkeä olo ja naamakaan ei enää näytä 10 vuotta vanhemmalta kuin arkiaamuina, kun kerkiää nukkumaan vain 7 tuntia yössä. "Kun nuori nukkuu niin se on kuin laittaisi rahaa pankkiin." En ehkä enää kovin nuori ole (paitsi mieleltäni), mutta kyllä se vain niin on kun nukkuu yöt hyvin niin energiaa riittää koko päiväksi.


Kolme viikkoa enää aikaa treenata puolimaratoniin ja mulla pohkeet ihan jumissa. Mullahan oli vasemmassa jalassa jotain ihme ongelmaa huhtikuun-toukokuun ajan ja kesäkuun jalat toimi hyvin, mutta heinäkuussa molemempien jalkojen pohkeet olen säännöllisesti laitettua ne jumiin. Tähän tietenkin liittyy kovat ylämäkitreenit eli vuorilla vaeltaminen Kanadassa. Eihän mun jalat ole tottuneet tuollaiseen rääkkiin täällä tasaisessa Suomessa. Lisäksi jatkoin vuorilla vaeltamista myös Norjassa ja sen jälkeen heti tein kovia juoksutreenejä kotona, jonka seurauksena piti kahden päivän mittainen tauko pitää juoksusta. Sain onneksi hierojalle ajan tiistaiksi ja se selvästi avitti pohkeiden jumissa. Hieroja myös neuvoi jatkamaan väylällä pulahtamista, koska se kiihdyttäisi verenkiertoa jaloissa. Niinpä olen yrittänyt nyt säännöllisesti venytellä ja polskia viileässä vedessä. Eilen kävin raikkaassa vesisateessa juoksemassa ja ensimmäiset 4km oli melko tuskaa, mutta jalat alkoivat vähän vertymään eikä loppu 2.5km tuntunut enää niin pahalta. Tänään varmaan pidän taas lepopäivän juoksusta ja jatkan pellon raivaamista ja mustikoiden puhistamista. Toivotaan nyt että jalat tulisivat kuntoon viimeistään lauantaina 2. syyskuuta kun juoksen Levin ruskamaratonissa puolikkaan.

Näin paikallisena halaun tietenkin mainostaa tuota Napapiirin Sankarit 3 -elokuvaa, joka tulee siis ensi-iltaan mun syntymäpäivänä eli 23.8. keskiviikkona. Käykää ihmeessä katsomassa! Harvoja hyviä suomalaisia leffoja, joista jopa minäkin tykkään. Mielestäni tuo kolmos osa oli paljon parempi kuin kakkonen ja ehkä jopa parempi kuin ykkösleffa. Näin myös kuulin monen muun miettivän leffan jälkeen. Tällä kertaa ei kauheana näkynyt maisemia kotikylästä, mutta kyllähän nuo Pallas-Hetta maisemat olivat silti kauniit ja lumoavat!

No niin.. Tämä nyt oli tämmönen ylivuoto höpötys postaus, mutta seuraava postaus on vähän asiallisempi nimittäin se on pelkkää asiaa läskipyörästä. Olen koko kesän siitä haaveillut ja nyt viimein sain sen tilattua. Nyt vain jännätään, koska matkahuolto sen perille tuopii.

9 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Mun tytär ja tyttärentytär olivat myös Ylläksellä Napapiirin sankarien ennakkonäytöksessä ja tyttärentytär oli kavereineen päässyt Jussi Vatasen kanssa yhteiskuvaankin.
  Mukavaa loman jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllähän sielä väkeä tuntu olevanki ko pipolassa. Hyvä niin! :)

   Poista
 2. Oi mitä kuvia ja maisemia♥ Tuollaisissa maisemissa liikkuminen on kyllä nautinto..ja niin on nuo kunnon yöunetkin.ai että jaksaa kun saa hyvin nukuttua:) Napapiirin sankarit3.sta jo kovasti odotetaan..pakko nähdä!:) Mukavaa lomaa ja elokuun jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Kyllä nukkuminen on aivan liian aliarvostettua nykymaailmassa. Käykäähän ihmeessä katsomassa uusi nappis leffa. Mukavaa elokuun loppua myös sinne!

   Poista
 3. Liikuntaa, lepoa ja kulttuuria. Vaikuttaa täydelliseltä lomalta. Hyvä sinä.

  VastaaPoista
 4. Semmonen pikkuvinkki makuupussin suhtheen, että lämmönpitävyyttä voi lisätä helposti laittamala esim. kesäpussin paksumman pussin sisäle. Tämä toki eellyttää että ulommasa pussisa on riittävästi tillaa, ettei paketista tule tiukka. Pusseja on olemasa myös lyhyvile ihmisile erikseen.

  Napapiirin sankarit on muuten valittu yhen tehtävän nimeksi tulevana viikonloppuna Äkäslompolosa järjestettävhiin partiotaitojen Suomenmestaruuksien syyskisoihin. Porukkaa on muuten sitten liikheelä vielä vähän enämpi ko normi ruskaviikonloppuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onki, moni käyttääki kesäpussia kaverina. Mulla ko ei ole kesäpussiakhaan ko vain tuo yks pussi niin sen takia mietin että ostaisinko mielummin kunnon untuvapussin, jossa pystyis nukhuun kunnon pakkasillaki. Ei tuola pussilla ja kesäpussilla oikeila pakkasilla nukuta. Mutta son sitten joskus jos oikeasti innostun talvelaki vaeltahmaan ;)

   Ai jaa.. Mie en ole aina niin periläkhään kaikesta häppeningeistä mitä sielä lompolossa järjestethään. Hyä vain ko jaksavat järjestää erilaisia tapahtumia!

   Poista
  2. Kyllähän son tieten niin että oikea talvipussi sitten eriksheen. Lopulta jos oiken paljon harrastaa, niin niitä pussejaki sitten alkaa "kertyhmään". Tosin itelä on tällä hetkelä aktiivikäytösä "vain" neljä pussia. Ja vaimola saman verran, eli on niitä meänki huushollisa jo jokunen :)

   Niin kisathan olit siis Lapin Partiolaiset ry:n järjestämät. Ite olin tekemäsä niitä. Kelit ei vaan oiken suosinu ja etelän immeisile ois voinu olla vielä isompi Elämys jos maisemia ois näkyny paremin jo lauvantaina.

   Poista

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)