26.3.2017

Ampumahiihdon SM-kisat 2017

Ampumahiihdon SM-kisat järjestettiin tänä vuona Oulussa, Sankivaarassa. En lukeudu niihin ihmisiin, jotka pitävät huolen että tulee kaikki hiihtokisat ja ampumahiihtokisat katsottua, mutta mielelläni niitä katselen jos aikaa sattuu löytymään. Oikeastaan ampumahiihto ja hiihto ovat pitkälti ainoat mitä kiinnostaa katsoa muulloinkin kuin MM-kisojen aikaan. Luin viikolla uutisista, että Mari Laukkanen ja Kaisa Mäkäräinen tulisivat myös kisoihin niin silloin viimeistään tiesin meneväni katsomaan kisoja. Kaksi kovaa Suomen mimmiä samalla iskulla - se on nähtävä.

Lähtöpaikan vieressä seisoskelin tunnin verran ennen huippujen lähtöä ja mietin niiden 19-vuotiaiden tyttöjen ja poikien paineensietokykyä - ei ihme jos alkaa vähän vapisuttamaan. Sitten kun tuli aikuisten sarjan vuoro niin ero oli huomattava jo heti lähdössä. Lähdötkin oli selvästi hiottu viimeiseen asti. Naisten kisa ei kovin pitkä ollut ja kuten arvata saattaa niin Mäkäräinen voitti kisan yli minuutilla toiseksi tulleeseen Mari Laukkaseen. Ihmiset ympärillä aina kannustivat Kaisaa ja Maria, mutta sääliksi kävi, kun kenellekkään muulle ei hurrattu. Sen verran noviisi olen ampumahiihtopuolella ettei muiden nimistä ollut tietoakaan.

Heti maaliin tullessaan Kaisa ympyröitiin ihmispaljouteen. Vaatteet juuri kerkesi välissä vaihtaan, kun nimmareiden, korttien ja kuvien otto alkoi ja jatkui pitkälle päivää. Minä jatkoin miesten kisan katsomista, mutta kun näin pienellä pojalla kädessä Kaisan kortin nimmarilla niin kyllä mullekin se sitten kelpasi. Perinteinen suomalainen ajattelutyyli oli, että en nyt kehtaa mennä Kaisaa ja Maria häiritsemään, mutta kyllähän tähdet olivat valmistautuneet pienten ja isompien fanien vastaanottoon.

Mukavaa kun tuollaisia tapahtumia järjestetään myös vähän pohjoisempanakin, että pääsee huippu-urheilijoita livenä näkemään ja toisaalta kannustamaan alueen urheiluseuraa. 10€ pääsymaksu ei mielestäni paha ole, kun ajattelen että jos se auttaisi paikallisia ampumahiihtäjiä etenemään huipulle. Suomalaista ampumahiihtoa ja hiihtoa voisin mielelläni enemmänkin kannustaa.

2 kommenttia:

  1. Ompa kiva kun kuvasit kisoja,kyllä nuo maailmalla menestyneet saivat kansaa paikalle.

    VastaaPoista
  2. Kiva oli kuvata varsinki noita hiihtäjiä ko niilä oli niin pirtsakan väriset vaatheet. Met muut kuolevaiset pukeuvuthaan aivan liian tylsän värishiin vaatheissiin. ;)

    Olihan se hienoa päästä näkheen julkimoita, joitten puolesta tullee jännättyä harva se viikonloppu, niin viihmein livenä! :)

    VastaaPoista

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)