25.9.2015

Hailuodon auringonlasku

Hailuoto <3 Se on kyllä ehdottomasti mun suosikkipaikka Oulussa. Eihän se kyllä Ouluun, mutta juuri se tekeekin siitä niin eristäytyneen ja ihanan. Haluaisin ehdottomasti useamminkin käydä Hailuodossa pyörähtämässä, niin kesällä kuin talvellakin, mutta edelliskerrastaa en edes muista. Olen tainut ennen tätä reissua käydä vain kaksi kertaa Hailuodossa ja olen ehdottomasti sitä mieltä että siellä voisi käydä vaikka joka viikonloppu.

Kesäisinä viikonloppuina Hailuoto on hyvin suosittu kohde lähteä viettämään lämmintä päivää rannalle. Lautat ovat täyteen ahdattuja ja jonot niihin myös sen mukaiset. Tänä kesänä hellepäiviä oli aivan liian vähän joka kyllä minimoi mahdollisuuksia käydä Hailuodon rannalla nauttimasta helteestä. Lähdettiin kuitenkin kaverin kanssa käymään elokuussa (kesän ainoina hellepäivinä) Hailuodossa. Päivä meni valitettavasti muita töitä tehden, mutta lähdimme Hailuotoon ajeleen noin kolmen aikaan päivällä ja kotia tultiin joskus yöllä kahdentoista aikaan.Keksiä, limsaa, kuivaalihaa, karkkia... Herkut mukana, nyt voidaan lähteä! :) Makoiltiin vaan hiekalla, syötiin herkkuja ja nautittiin fiiliksestä ja auringosta. Käytiin jopa meressäkin pulahtamassa eikä se edes kovin kylmää ollut. Tuuli oli vain melko kova ja vedestä ei tehnyt mieli ollenkaan nousta.. Oli aivan liian hauskaa aalloissa molskia ja tuntea itsensä taas lapseksi. Hiekkaa vain löytyi polskimisen jälkeen myös niistä paikoista minne se ei kuuluisi...Lautta-aikatauluja katseltiin ja päätettiin lähteä toiseksi viimeisellä, yhdeksän lautalla, mutta loppujen lopuksi kävi taas niin, että lähdettiin aivan liian myöhään rannalta liikkeelle ettei ollut mitään mahdollisuutta keretä enää siihen lauttaan. Ei kuitenkaan enää viitsitty jäädä rannalle loikoilemaan, ettei vain myöhästyttäisi myös siitä viimeisestä lautasta. Käytiin sitten kiertelemässä muitakin paikkoja kuin vain Marjaniemeä ja sen vuoksi löydettiin tällainen oma salainen uimaranta. Vedessä en käynyt, joten en osaa sanoa olisiko ranta ollut jopa parempi kuin Marjaniemi.


Näitä kuvia katsellessa tulee taas se sama kutina, että nyt pitää useammin yrittää käydä Hailuodossa. En voi olla muuta kuin kateellinen niille ihmisille, jotka Hailuodossa saavat asua. Se on ihan oma paikkansa eikä siellä näy sitä kaupungin vilinää ja melskettä vaikka Oulun lähellä ollaankin. Sen vuoksi en myöskään kannata siltaa Hailuotoon, jotta sen rauha säilyisi niille, jotka ovat sen ansainneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)