19.5.2017

Koitelinkosken kuohut
Nyt näitä kuvia tulee vähän epäjärjestyksessä nimittäin muokkausta vielä odottavat ihanat keväiset lumikuvat Sammaltunturilta, jotka otin silloin kun kävin vapun tienoilla siellä lumikenkäilemässä. Mulla vaan on tapana joko muutama kuva silloin tällöin muokata ja hyvin epäjärjestyksessä. Sitten kun alan tänne blogiin muokkaamaan kuvia niin sitten aloitan useimmiten uusimmista, koska ne on aina mielenkiintoisimmat kun muistan kuvaushetket ja muistan miten jo kuvatessa suunnittelin kuvaa muokkaavani. Vanhojen kuvien muokkausideoita en enää muista, joten niiden muokkaaminen on hitusen työläämpää. Toisaalta kuvat, jotka ovat otettu aurinkoisena päivänä lumea vasten ovat todella hankalia lähteä niitä muokkaamaan. Ei tarvi mitään valoa lisätä eikä värejä voi lähteä kauheana korostamaan. Ne on vaan suurimmaksi osaksi pelkkää valkoista ja jonkun tumman värin sekoitusta. Toisaalta luonto on niin kaunis itsessään että tarviiko kuvia aina edes muokatakkaan.
Koitelinkoskella käytiin äitienpäivän kunniaksi. Onneksi ei sentään käyty äitienpäivänä ulkoilemassa, kun ilma oli ihan hirveä (onko nyt toukokuu vai marraskuu? Ei mitään eroa). Lauataina lähdettiin ulkoilemaan Koitelinkosken alueelle ja katsomaan kosken kuohuja. Noin vuosi sitten oltiin mun isosiskoni polttareita juhlimassa ja silloin juuri käytiin Koitelinkoskella koskenlaskua kokeilemassa. Kaikille jäi hyvät muistot, mutta nyt tänä vuona onkin useampi henkilö tippunut kyydistä. Ei siinä mitään pelottavaa olisi vaikka tippuisikin, mutta kun vesi on niin jäisevän kylmää niin siellä ei mieluusti liian pitkiä aikoja haluaisi kellua.

Innostuttiin myös käristelemään makkaroita (pororyynärit!!) ja leivoksia nuotiolla. Päivä oli ilmojen osalta juuri sellainen, mitä se on ollut nyt viimeisen kuukauden ajan. Välillä rankka lumisade ja taas välillä aurinko kimmeltelee. Sitten ihasteltiin rannasta näitä hurjapäitä, jotka tulivat koskikanootilla useampaan otteeseen koskea alas eivätkä paljoa välittäneet kastumisesta (märkäpuku). Myönnän olevani aikamoinen vesipeto, joten tuo jos mikä sai taas innostumaan koskenlaskusta. Olisipa taas jotkut polttarit, valmistujaiset, synttärit tai joku juhla kaveriporukalla että pääsisi kauhomaan kunnolla koskessa. Vink, vink kaverit!

2 kommenttia:

  1. Eilen kuulin, että juuri tällä hetkellä Koitelinkoski tulvii. Olen joskus ollut keväällä jäiden lähdön aikaan Koitelissa. Hieno paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, viime viikolla siellä oli kyllä kovasti vettä Kiiminkijoella. Koiteli on kyllä hieno ja mukava paikka. Tykkäsin siitä että nuotiopaikkoja löytyy monesta eri paikasta.

      Poista

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)