21.1.2016

Herkkuja metsän eläimille

Ollaan ny parina viime sunnuntaina lähdetty viemään eläimille metsään ylijäämä ruokia. Tukuissa ruuan hävikki on valtava ja tästä yrittäjät joutuvat maksamaan jätemaksun. Parempi heille siis jos joku käy ilmaiseksi biojätteitä sieltä hakemassa. Miksi siis hedelmiä ja vihanneksia ei voisi antaa eläimille? Ekana sunnuntaina vihanneksia ja hedelmiä oli lähes 300kg edestä ja niitähän sai ympäri metsiä kulkea ripottelemassa sopiviin paikkoihin. Parempihan olisi mitä laajemmalle alueelle niitä voisi ripotella, mutta eipä näitä ihan jokaisen takapihalle viitsi viedä jos ei tunne metsän omistajaa.


Neljä tämän kokoista kuormaa käytiin metsään viemässä


Kyllähän tämä tyär on näistä pakkaskeleistä poka nauttinu! Töihin en ole kuitenkaan enää pyöräillyt, mutta viikonloppunakin olin ihan innoissani pihalla touhuamassa kun kerrankin on tullut kunnon talvikelit. Viime sunnutaina pakkasta oli -25 asteeen verran, mutta kun koko ajan pysy liikkeessä ja vaatetta oli tarpeeksi niin metsässä pysty pitempäänkin tarpomaan.

Salaattibaarin lähettyviltä kyllä jälkiä löytyi ja jopa kauriskin oli käynyt herkuttelemassa


Aurinko jo korkealla häämöttää Oulun leveyksillä. Pakkaset tuli myös tänne, mutta lunta ei taida tämän enempää tulla. Ei siis tarvitse lumikenkiä kaivata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)