18.4.2017

Pääsiäisloma Areenan parissa

Hei! Mites teillä meni pääsiäinen? Täällä pääsiäinen ei ihan mennyt suunnitelmien mukaan. Tiistaina vasen jalka kipeytyi sen verran pahasti asfaltilla juoksusta ja rankasta salitreenistä ettei jalalla kävely tuntunut enää yhtään hyvältä. Eikä kipu hellittänyt pääsiäisen lähestyessä, joten menetin toivoni rankoista hiihtotreeneistä ja pitkistä lumikenkäreissuista tunturiin. Fakta oli se, että nyt oli levättävä jalan vuoksi. Perjantaipäivä meni vielä hyvin yhdellä jalalla lonkutellen pilkkikisoissa ja kaveriakin kerkesin moikkaamaan illalla, mutta sitten yön ja seuraavan päivän ramppasin vessassa ämpäri kourassa ja edelleen yhdellä jalalla lonkutellen. Olin todennäköisesti saanut noroviruksen siskon tytöltä ja se vei mut sänkypotilaaksi koko lauantaiksi. Kuumekin nousi juuri 38 asteeseen ja olo oli todella voimaton.

Lauantai siis meni ihan rehellisesti sängyssä. Selässä ja niskassa makaaminen alkoi välillä jo tuntumaan niin pahalta, että pakko oli välillä nousta ylös, mutta muuten en noussut sängystä ylös lainkaan. Jalalle tilanne oli tietenkin mitä parhain, koska en varmaan muuten olisi malttanut jaksaa vain levätä jalan vuoksi. Nyt kun oli useampi vaiva päällä niin lepo oli ainoa tapa taltuttaa vaivat ja sairaudet.Nyt kun kerrankin oli lupa vain maata ja olla, niin tuli selattua hyvin Netflixin ja Areenan tarjonta läpi. Olen viime syksystä asti ollut Netflixin asiakas ja olen ollut melko tyytyväinen tarjontaan, mutta koska lempisarjoilleni ei tunnu millään tulevan uusia kausia eikä tarjonta mielestäni päivity ainakaan minulle sopivammaksi olen miettinyt tilauksen päättämistä. Areenasta tuntuu tällä hetkellä löytyvän paljon mielenkiintoista katsottavaa ja lauataina löysinkin kolme uutta suosikkiani.

Nuori nainen, joka hetken mielijohteessa liittyy Britannian armeijaan ja pian löytääkin itsensä Afganistanista lääkintämiehenä naisena. Tää on ehdoton suosikki, mutta koska kyseessä on Areena niin nyt tuota sarjaa ei enää pääse alusta asti katsomaan kun ensimmäinen jakso on jo piillotettu. Uusia jaksoja taas saa odottaa aina viikon verran eli aina maanantaisin kello 21.00 tulee uusi jakso.

Kertoo norjalaisista tytöistä/naisista jotka enimmäkseen yksin vaeltavat ja moni heistä on jättänyt opiskelut ja työt kesken että ovat päässeet vaeltamaan Skandinavian erämaihin. Yksi tytöistä on Tonje Blomseth, joka lähti talvivaellukselle yksin koiransa kanssa useammaksi kuukaudeksi. Taitaa myös olla Norjassa nykyään jonkin sortin julkkis, kun instassa on n. 43 tuhatta seuraajaa. Muistaakseni löysin tämän sarjan ensin syksyllä Areenasta, mutta silloin näin vain viimeisen ja toiseksi viimeisen jakson, joten nyt on ensimmäinen katsottu ja enää toinen jakso katsomatta.

Sarja kertoo Englannin kuningattaresta Victoriasta. Näitä sarjoja ja elokuvia kuninkaallisista tietenkin riittää, mutta mielestäni tämä sarja on ainakin 2 jakson verran minut koukkuun saanut, joten varmaan tulen tämän kyllä loppuun asti katsomaan.

Vaikka Netflixin valikoima onkin alkanut jo tympimään, niin kyllä Areenan kankeus tympäisee vielä enemmän. Silloin kun olisi aikaa katsoa vaikka koko sarja läpi niin kaikkia jaksoja ei ole saatavissa tai sitten kun löydät jonkun hyvän sarjan niin ensimmäiset jaksot ovat jo piilotettuja. Onneksi Avaran luonnon jaksoja löytyy aina kiitettävästi ja jotain kivoja tuntemattomia dokumentteja, joita ei todennäköisesti mistään muualta pääsisisi seuraamaan.

Sunnuntaina kävin kyllä sitten jo pilkillä (voitin arvonnoista miesten hiustenleikkuukoneen - jee?!) ja maanantaina olo oli huomattavasti parempi. Uskalsin jopa käydä 10km hiljalleen hiihtämässä ja n. 4 tuntia pilkillä auringosta samalla nauttien. Ei siis ihan hirveä pääsiäinen kuitenkaan, mutta ei ihan sellainen mitä olisi voinut toivoa.

Sattuiko kenelläkään muulla pääsiänen menemään sänkypotilaana? Onko mikään noista sarjoista vielä tuttu teille?

8 kommenttia:

 1. No kylläpä sattui kurjasti pääsiäiseksi! Onneksi tunnut toipuneen jo ja pääset tekemään kaikkea sellaista mitä haluat. Ei ollut kukaan meistä sairaana, mutta enimmäkseen sisätiloissa aikaa vietettiin, kun sää oli niin kolea ettei ulos tehnyt juurikaan mieli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei loppujen lopuksi harmittanu ihan hirveästi sairastelu, kun katsoin ulos kuinka kova myräkkä ulkona välillä oli. Eli enpä terveenä olisi saattanu myöskään paljoa ulkona viihtyä. ;) Mutta jos olisi ollut aurinkoista ja lämmintä niin sitten olisi voinut kahta kauheammin harmittaakin!

   Poista
 2. Hyvä, että olo on jo kuitenkin parempi, vaikka kaikki tylsät jutut osuikin pääsiäiseksi. Toi Tyttöjen erämaaseikkailu kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, täytyykin katsoa, millainen ohjelma olisi.

  Meillä pääsiäinen meni ulkoillessa. Mainitsin joskus, että Äkäslompolon luontopolut ovat kyllä tuttuja, mutta oman paikkakuntani luontopolkuja tai ulkoilupaikkoja en juurikaan tunne ja se asia päätettiin perheen kanssa nyt korjata. Risukeitin matkassa, nuorimmainen kantorepussa oli ihana tutustua paikkoihin perheen kanssa, kerrankin ajan kanssa. Ilma oli kolea, mutta välillä aurinko kuitenkin vähän lämmitti. Ei meidän metsät Äkäslompolon maisemille pärjää, mutta luonto ja sen rauha olivat yhtä ihania täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaapa tutulta tuo, että omat lähimaastot jäävät tutkimatta kun tunturit vetävät kerta toisensa jälkeen puoleensa. :D Tulee mullakin liian helposti aina lähdettyä tunturiin vaikka viereiset metsät yhtä lailla tarjoavat sitä hiljaisuutta ja rauhaa mitä tunturista lähden aina etsimään. Hyvä että otitte korjausliikkeen ja tutustuitte omiin lähimaastoihin. Kyllä Suomessa riittää paljon kauniita maisemia ja hyviä retkipaikkoja suunnasta riippumatta! :)

   Poista
 3. No voi miten huono tuuri! On aina ikävää sairastella ja/tai olla puolirampa just silloin, kun olisi lomaa ja voisi tehdä kaikkea hauskaa. Otan osaa. :c Ihanat kuvat kyllä! <3 Yksikään noista sarjoista ei ole mulle tuttu, mutta Tyttöjen erämaaseikkailu kuulostaa aika kiinnostavalta. :) Pääsin just naputtelemasta omaa pääsiäisjuhlapostaustani - meillä juhlapäivät kuluivat herkuttelun, kotona hengailun ja tietysti retkeilyn merkeissä. :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nyt ei ole ollu ihan tähdet kohdillaan mulle. Osun juuri sopivasti aina lomilla sairastelemaan. Teidän pääsiäinen kuullostaa juuri siltä mistä itsekin kerkesin jo haaveilla. Perinteikkään hyvältä.

   Poista
 4. Minulla ei ihan noin huono tuuri ollut, mutta aika paljolti sängyn pohjalla meni omakin pääsiäinen. Kiirastorstaina meni alaselkä jumiin, niin ettei kävelystä tai oikeastaan mistään muustakaan meinannut tulla mitään koko pääsiäisenä. Yhden pienen luontopolun kävin hipsuttelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, ei sieläkään nyt ihan nappiin mennyt pääsiäinen. Toivottavasti selkä on kuitenkin jo paratunut ja pääsiäisen lepäilystä oli kuitenkin hyötyä!

   Poista

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)