23.3.2017

Näin rikothaan erämaan hiljasuus

Laitethiin tässä vähän lumi pölisehmään. Koskematon ja hiljainen luonto, kunnes meän moottorikelkan pärinä pilasi tämän autuuen. Ei huolta, tuola eräjärvelä ei turisteja tai muita ihmisiä paljoa näy.  Sen takia sinne tulleeki lähettyä pyörihmään seku vain. Koassa on hyä tulet sytyttää (omat puut ja tulitikut vain mukhaan) ja lämhäyttää pororyynärit. Kaveriksi ottaa vielä niitä makkeita proteiini pudding purkkeja, joissa on lusikat mukana ja net säilyy lämpimässäki. En ainakhaan myönnä että olisin jääny niihin koukhuun!

Sitten käyhään pärryyttelemässä kelkalla koskemattomalla hangella. Mie kyllä kävin ensin lumikengillä sievästi ihastelemassa paikkoja ja kuuntelemassa sitä hiljasuutta, joka saapii korvat melkein tinnittämhään. Häätyy pittää oikein hengitystä, että saapii pinnistettyä kuulon niin tarkaksi että kuulis jonku rapinan tai naksahuksen. Happi siinä meinaa loppua jos kauan aikaa yrittää jotaki ees kuulla. Sitten tullee ukko moottorikelkalla ajehleen ja lunta pöllyyttelheen. Kivan näköstähän son ja mullaki tullee taas halu ajjaa kelkalla.

Kelkkaillessa mie saatan jopa ymmärtää miehiä. Tiän kuinka hauskalta vauhti ja vaaralliset tilantheet tuntuu. Tai no, sen verran tyär mie kuitenkin olen että tässäki asiassa aina minimoin ne vaaralliset tilantheet. Vauhti ei pääse nousemhaan yli 60km/h enkä methään lähe ees kokkeihleen etten vain törmää puihin.

Silti mie mielummin haen sitä vauhtia ja vaarallisia tilantheita omala lihasvoimala. Mutta saapii sitä välilä pärryytelläkki.

2 kommenttia:

 1. Voi miten ihanan talvisen näköstä! Luntakin niin ku talvella kuuluukin olla!
  Just oli puhetta, ettei oo ihme että lapset alkaa koulussa inhoamaan hiihtoa, kun täällä saa/joutuu hiihtämään vesisateessa jäisillä laduilla.. Nyt onkin jo siirrytty sisäliikuntaan.

  Hiljasuus on ihanaa! Meille kuuluu liikenteen kohina, joten käyn välillä lapsuusmaisemissa tankkaamassa hiljaisuutta.

  Rentoa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Joo, son kyllä vistoa hiihtää huonolla kelilä. Onhan se tieten hankallaa opettaaki toishaalta sitä hiihtoa jos ei vaan ole vuen aikana monia hyviä päiviä jolloin hiihtoa vois opettaa. Kuitenki se hiihto on niin tärkeä taito vielä meile suomalaisille kuiteski. Mutta meiläpäin taas olhaan hiihetty lokakuun lopulta huhtikuun lophuun asti eli ihan liikaa niin ei sekhään hyä ollu. Aikuisiällä olen oppinu tykkäähmään hiihosta.

  Niin son - olet sie missä vain niin se häätyy hiljasuutta lähteä välilä kuuntelheen.

  VastaaPoista

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)