27.11.2016

Äkäsmyllyn ruskaMuutaman päivän päästä hypätään jo joulukuuhun, mutta minä vielä fiilisten ruskan aikaa (ja taikaa!). Vuosi vuodelta tuntuvat ruskat vähän hiipuvan, kun ei enää tunnu kunnon pakkasia tulemaan syyskuussa. Nämä kuvat on otettu Lapissa syyskuun toisena viikonloppuna ja epäilen, että se oli väreiltään parasta aikaa. Edellisenä viikonloppuna mustikanvarvut olivat vielä melko värittömät, mutta koivunlehdet jo kellertävinä. Toisena viikonloppuna maa oli jo hieman alkanut punertamaan ja lehdetkin vielä oli onneksi puissa. Haapa ja pihlaja eivät olleet vielä parhaimpaan väriloistoon päässeet, mutta viikko tuon jälkeen tuli kova syysmyrsky ja repi kaikki lehdet puista. Olin siis juuri oikeaan aikaan nauttimassa Lapin ruskasta, joka nyt oli hieman vaisu kuitenkin.

Keräsin lauantaina kamppeeni ja päätin lähteä johonkin tunturiin patikoimaan. Kauan saikkasin, että mihin edes lähtisin - ilma oli niin paksussa sumussa enkä edes tiennyt olisiko fiksua lähteä tunturiin kun siellä ei kuitenkaan mitään sumussa näkisi. Menomatka jo itsessään oli hieman hidas - pysähtelin aina kauniille p-paikoille ottamaan kuvia soista ja puista ja taas jatkoin matkaa. Äkäslompoloon päästyäni päätin muutamassa kaupassa käydä pyörähtämässä ja kyllähän sieltä taas jotain löytyi. Sitten hätkähdin, että eihän minun tänne pitänyt shopppailemaan tulla. Sumu ei ollut tuohonkaan mennessä vielä vähentynyt ja ilma oli hyvin kostea pikku tihutuksen ansiosta. Tällöin päätin jättää tunturit rauhaan ja suunnata nokkani Äkäsmyllylle. Äkäsmylly on lyhyen kävelymatkan päässä parkkipaikasta, joten lauantaireippailuksi tätä reissua ei pystynyt ristimään, mutta kovasti innostuin valokuvaamaan ruskaa ja ihailemaan maisemia.

Tällä hetkellä Tunturi-Lapin tunturit ovat jo peittyneet paksun lumikerroksen alle ja olen kuullut, että lumikenkäreitit ovat jo avattu kuin myös hiihtoreitit. Nyt siis pian talvisia maisemia ihailemaan ja nauttimaan lumesta - niin pian kuin mahdollista! Onneksi tänä vuona itsenäisyyspäivä sattuu tiistaille niin voisi olla hyvä mahdollisuus saada pidennetty viikonloppu loma pohjoiseen juuri ennen joululomaa.

4 kommenttia:

 1. Huikean kauniita luontokuvia! Ja korusi ovat upeita!

  Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mukavaa ja rentouttavaa adventtisunnuntaita myös sinulle! :)

   Poista
 2. Nää kuvat! Siis aivan täydellisiä!

  VastaaPoista

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)