24.1.2018

Tavoite vuodelle 2018: Koe Lappi monipuolisemmin
Tykkään kulkea tuttuja ja turvallisia kotikunnan tuntureita kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Ne on mulle niin tuttuja, että osaan oman fiiliksen mukaan valita mulle juuri sopivan patikkareitin, kun tiedän reitin vaativuuden ja kauanko se vie. Tai ainakin suurimmaksi osaksi osaan arvioida suht hyvin... Silti kaipaan välillä vähän vaihtelua ja olenkin nyt yrittänyt ottaa tavoitteeksi tälle vuodelle kartoittaa vähän enemmän Lapin patikkareittejä eikä liikaa jumittua tuttuihin ja turvallisiin Tunturi-Lapin reitteihin ja tuntureihin.

Ollaan hellun kansen suunniteltu jo pari kuukautta, että lähetään vähän pienemmässä tunturissa käymään nimittäin Suomutunturilla. En ole elämäni aikana käynyt kuin kaksi kertaa Kemijärvellä, joten on jo korkea aika virkistää muistia. Lisäksi kesällä tai syksyllä toivoisin retkiä enemmän Pohjois-Lappiin ihan Utsjoelle asti. Se on vielä niin vähän koluttu paikka mulle.

En silti jätä tuttua ja turvallista Tunturi-Lappia täysin unholaan. Muonion tunturit jo tarvoavat minulle kiitettävästi vaihtelua. Lisäksi Kilpisjärvellä on jokin kumma vetovoima minua kohtaan, kun en vaan millään saa siitä paikasta tarpeekseni. Aina niin haikeilla mielin sieltä pois joudun lähtemään, kun tuntuu että on vielä niin paljon näkemättä Kilpisjärven (ja koko käsivarren) ihmeellisestä maailmasta.

Eikä tietenkään voi unohtaa Kittilää. Moni Kittilän lähituntureista on tullut koluttua, mutta joulun aikana satuin käymään serkun tykönä Kiistalassa ja silloin mieltäni jäi vaivaamaan tämä yksinäinen Kumputunturi...

Toisaalta Kainuun tutkiminen kiinnostaisi myös ihan hirveänä, mutta miten kerkiän joka paikkaan yhtä aikaa?

Onko sinulla jokin paikka Suomessa missä haluaisit tänä vuona päästä käymään?

11 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia ja suunnitelmia! Ei mitään erityistä paikkaa tule mieleen, paitsi Helsinkiin on tarkoitus tehdä parin päivä pyrähdys. Lappiin ollaan taas tulossa maalis-huhtikuussa ja toiveissa on silloin päästä hiihtämään.
  Hienoja kevättalven päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvä, että sulla tulee reissattua Suomen molemmissapäissä. Maalis-huhtikuussahan ne parhaimmat hiihtokelit on, joten jos vain itse pysyt terveenä niin varmana pääset hiihtolatuja hinkkaamaan :)

   Poista
 2. mielenkiintoinen postaus ja niin upeita kuvia jälleen kerran :)! <3 itsellä olisi toiveissa päästä lappiin vielä tässä tulevan kevään aikana :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sofia! Keväällä Lapissa on kyllä kaikista parasta aikaa, kun aurinko möllöttää ja lunta riittää rinteissä. Koko päivä rinteessä ja keli mitä parhain.. Ai jai, kuinka hyvältä kuullostaa!

   Poista
 3. Hyvä suunnitelma! :) Itsekin haaveilen Lapin-reissusta tulevalle kesälle - Utsjoelle olisi määrä päätyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Utsjoella on varmasti paljon paikkoja nähtävänä, mutta itse olen vielä niin tietämätön Utsjoen ihmeistä. Pitäis selvästi alkaa vähän tutkimaan ja paremmin jo suunnittelemaan reissua Utsjoelle.. :)

   Poista
 4. Lapissa haluaisin käydä...siis talvella.
  Upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmikuu on hienoa aikaa Lapissa, kun alkaa jo hieman auringonvaloa näkymään (päivät jo huomattavasti pitempiä), mutta kuitenkin on vielä täysi talvi ja kunnon pakkaset. Mutta hyvää suunnitelmaahan se voi vaatia, että noin vain pystyy lähtemään jos lomia ei hirveänä ole.

   Poista
 5. Siinäpä se. Lapissa on niin monta kolkkaa löydettäväksi. Kemijärveltä ei ole enää pitkä matka itärajan pintaan. Siellä odottavat mm. Sorsatunturi ja Karhutunturi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin vielä! En ole esimerkiksi ikinä käynyt Savuskoskella, joten se on suuri häpeäpilkku lappilaiselle. Pitäisi sekin asia korjata ja pian. :)

   Poista
 6. Oi mitä kuvia, Lappiin olisi aivan ihana päästä ruska-aikaan! <3 Kesällä on tullut käytyä useinkin pienempänä, mutta muut vuodenajat Lapissa on vielä kokematta! :)

  VastaaPoista

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)