16.11.2015

Lämmin syyspäivä tunturissa

Taisin syys-lokakuun vaihteen tuntumassa käydä pohjoisessa mutkan. Ihan seku vaan. Taisin tuolloin ajatella että seuraavan kerran, kun tulen niin autossa häätyy olla jo talvirenkaat alla, jotta sinne uskaltaa ajaa. Tottahan se oli, joten ajoitus oli sen puolesta nappivalinta. Talvirenkaat kun sain vasta vaihettua viime viikolla niin en oikein lokakuussa uskaltanut pohjoisessa pyörähtää, kun siellä olosuhteet ovat vähän vaihtelevammat kuin täällä etelässä.

Positiivisesti olin kuitenkin yllättynyt, kun koko viikonlopun sattui aurinko paistamaan. Ilmathan olivat siis selvästi suosiolliset pienelle vaellusreissulle. En vielä perjantai-iltana tiennyt mihin lähtisin kipuamaan lauantaina. Aamulla kun silmät aukaisin (petyin kun lunta ei ollut tullut vielä maahan), otin hyvin tututksi tulleen Ylläksen reittikartan esille ja aloin suunnittelemaan tulevaa reissua. Aakenustunturi vaikutti aluksi hyvältä vaihtoehdolta, mutta sitten päätin haluta nähdä jotain uutta ja päätin lähteä tarkemmin katselemaan Lainio tunturia.Mun reittivalinta osottautuikin pelkäksi hiihtolatupohjaksi eikä siis nätisti siloitetuksi poluksi. Ei se silti mikään ongelma ollut. Lisäintoa retkeen toi pienet lumikasat metsässä, jotka olivat muutama päivä aikaisemmin tullut. Harmi vain kun ei yhtään enempää... Nautiskelin ja ihastelin vain yksin talsimisesta ja vieraannuin kaupungin hälinästä ja muusta sosiaalisesta elämästä. Akkuja taas siis latailtiin Lapin luonnossa seuraavia työkoitoksia varten.
Kartalta matkaa mitattaessani tajusin, että kyseessä ei ole mikään parin tunnin patikointi vaan kyllä sielä tuli se 6,5h viihdyttyä ja talsittua tuli 18km. Päivä alkoi hämärtymään, mutta minä sopivasti saavuin aikoinani takaisin autolle mieli hyvin levänneenä, mutta jalat lopen uupuneena.


Illalla saunan lauteilta oli mukava käydä välillä ulkona ihailemassa revontulia taivaalta. Niin kuin kuvista voi huomata niin oma kamera jäi Ouluun ja vaikka kuinka niitä muokkasi niin ei niistä vaan mitään erikoista irronnut. Jos nyt veronpalautuksilla ostaisi jonkun kelvollisen järkkärin, niin sitten ei voisi enää kameraa noitua vaan omia taitoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)