12.11.2015

Ensilumen riemua

Satuin viime viikonloppuna  käymään pohjoisessa mutkan ja juuri sopivasti, aivan kuin tilauksesta, koko perjantai-illan ja yön lunta satoi taivaan täydeltä. Lauantai-aamu tuntuikin sitäkin paremmalta, kun maa oli vihdoin valkoinen enkä innostuksissani tienyt mitä alkaa ensimmäisenä tekemään. Olin viikolla viimein saanut yhden työprojektin pakettiin ja kiireet helpottivat niin paljon että sain ottaa 5 päivän loman töistä. Kyllä, siihen kuului kyllä lauantai ja sunnuntaikin, mutta koska tänä vuona on tullut totuttua viikonlopputöihin niin vapaa viikonlopuista on tullut suuri nautinto.

Aamupäivästä käytiin siskojen kans kävellen Ruotsin puolella kaupassa, sitten tehtiin toisen siskon kans isälle isänpäiväkakku ja tämän jälkeen lähdettiin isän kanssa metässä käymään. Näihin aikoihin mulla on aina tapana ollu käyvä metästä hakeen kuusen latvoja joulukranssia varten. Teininä opin hyvin yksinkertaisen kranssin teon ja sen jälkeen olenkin joka joulu meille kranssin kuusen oksista tehnyt. Muutaman kerran olen myös tehnyt puolukan varvuista, mutta myös kanervan oksista voisi olla kiva tehdä syksyinen kranssi.


Metästä kun tultiin niin siskon mies oli innostunut pihalla hiihtämään, joten enhän minäkään voinut malttaa olla hyppäämättä suksitten päälle. Kyllähän sitä hommaa on ollut niin ikävä, ettei omalla pihalla ympyrässä hiihtäminenkään tuntunut yhtään pahalta kun vain suksitten päällä sai olla. Puoli tuntia tuli veivattua pihassa ympyrää ja jopa 2 kilometriä tuli gps:n mukaan täyteen.Kyllähän se lumi virtaa antoi, kun vielä illalla lähdin käymään juoksulenkillä. Tämän jälkeen napostelin vähän Stockan herkkuosastolta haettuja juustoja ja maistoin puoli viinilasillista punaviiniä ja kävin vielä saunassa. Väsyttikö? Ei yhtään... zzZZZ...

Sunnuntaina piti valitettavasti lähteä jo takaisin Ouluun, mutta olin kuitenkin ihan iloinen kun pääsin omalle kämpälle asioita hoitamaan mitä ei ole tänä syksynä kerinnyt edes harkitsemaan. Pimeää ja synkkäähän täällä oli, eikä lumesta tietoakaan (mitä nyt juuri räntää juuri nyt sataa), mutta kaikkeen tottuu. Lapissa kuuluu lunta tulevan oikein reippaasti ja hiihtolatuja jo avattu. Ehkäpä ensi viikonloppuna voisin karata työpaikan pikkujouluista aikaisemmin, että pääsisi jo hiihtämään.. :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)