1.7.2015

Juosten kohti tavoitteita

Kesähän on virallisesti pyörähtänyt käyntiin tasan kuukausi sitten. Itse ainakin olen omasta mielestäni saanut lisäpotkua valosta, lämpimistä ilmoista ja kesän kauneudesta urheiluun. Kuinka ulkona urheilu on vaan niin nautinnollista pelkästään sisällä istumiseen. Tämän vuoden aloitin kunnon kohotuksen juoksumatolla juosten. Alussa se oli ihan mukavaa vaihtelua, mutta nyt se on joka kerta maistunut niin puulta kun matolle olen hypännyt. Jalkaongelmia ei kyllä tule matolla juostessa, mutta pää vaan ei meinaa kestää kun maisemat eivät vaihdu eikä mikään sisällä hivele aistejani. Keväällä tuli muutamaan otteeseen Uppsalan työreissuilla juostua ja ajattelinkin että siitä se juoksu lähtisi taas paremmin kulkemaan. Mutta ei. Palattuani takaisin Ouluun niin se taas vain jäi.


Nyt olen ihan kivasti saanut kesällä käytyä juoksemassa ja fiilis on selvästi positiivinen. Ei tästä voi kuin eteenpäin mennä! Alle tunnin juoksulenkit ovat ihan nautinnollisia eikä jaloissa tunnu mitään ongelmia olevan. Fiilis lenkin jälkeen on vielä aivan mahtava!


Juhannuksena tuli onneksi sen verran vähän nautittua alkoholia, että aamuisin onnistui helposti lyhyet aamulenkit. Lauantaina en käynyt kuin 6km juoksemassa, mutta hyvin sain nopeutta ylläpidettyä ja teinpäs oman ennätyksenkin keskinopeudessa. Eihän tuo vielä päätä huimaavaa ole, mutta mukava nähdä kuinka nopeasti sitä kehittyy kun kuntoa ei ole nimeksikkään.Viime viikonloppuna innostuin myös käymään lenkillä hyvien ilmojen turvin. Lauantaiaamun lenkki oli paljon tuskaisempi pitä kuvittelin, joten hölkyttelyksihän se meni eikä siitä juuri mitään huippufiiliksiä vedetty. Tulin tulokseen, että parempi olisi kokeilla iltajuoksua kun ne ovat ennen olleet se mun juttu. Niinpä sunnuntai-iltana lähdinkin uuteen yritykseen eikä onneksi edellisen päivän 11km lenkki tuntunut pahoisti jaloissa. Lenkki tuntuikin yllättävän hyvältä. 15km tuli matkaa vedettyä ja kaloreita poltettua 1191. Keskisyke taisi huidella lähellä 170, joten eihän se kunto mitenkään älyttömän hyvä ole. Sellaisen lenkin jälkeen on parempi vain vähän ottaa lepoa tai kevyitä lenkkejä, jotta maku juoksuun säilyisi.

Kyseisen lenkin jälkeen Polarin M400 kello näytti päivän aktiivisuudeksi 238% aktiivisuustasolla 3. Jos puolimaratonia yrittäisin niin taitaisi aktiivisuusmittari mennä yli 300%.


Reipasta kesää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)