26.4.2018

Huhtikuisia tunnelmiaVoi mikä huhtikuu melkein taas takana! Kaikkea kivaa on kerennyt tapahtumaan, mutta kuvat kertovat nyt vähemmän kuin 1000 sanaa mitä kaikkea mun huhtikuuhun on mahtunut. Kolme kertaa kerkesin käymään rinteessä: Ylläs, Iso-Syöte ja Levi. Huhtikuun keleillä kun rinteeseen pääsee niin aina sitä unohtaa kuinka vähän sitä oikeastaan tarvii vaatetta. Levillä kävin laskettelemassa silloin kun kelit Lapissa helli niin paikallisia kuin turisteja. Hiki virtasi ja rinnekahviloissa ihmiset vain nauttivat auringosta ja tunnelmasta. 

Pilkilläkin tuli jonkun verran istuttua, mutta kalaa ei tappamalla tullut. Pilkkikisoissa keskityin 3 tuntia tarmokkaasti pilkkimiseen, mutta ainoastaan kaksi pientä särkeä onnistuin ylös saamaan, joten ei ollut kovin häävi tulos. Palkinnolle kuitenkin pääsin niin sehän se tärkeintä oli. :)

Hiihtämään taas en päässyt niin useasti kuin olisin halunnut. Olen oikeastaan koko kevään taistellut aina jonkin asteisesta flunssasta ja vaikka olen yrittänyt ottaa iisisti niin silti tauti ei ole meinannut millään lähteä. Eka kerran sairastuin siis helmikuun puolessa välissä ja sen jälkeen en ole täysin tervettä viikkoa nähnyt, koska yskä on pysynyt kaikista levoista ja C-vitamiini ja sinkkikuureista huolimatta. Ihan yleisesti ottaen treenit ovat siis menneet melko huonosti eikä juoksulenkkejäkään ole montaa kertynyt tälle keväälle. Taisi se Terwamaratonin puolikas nyt jäädä tältä vuodelta. Harmittaa ihan tosissaan, kun treenitavoitteet ovat menneet ihan penkin alle. Toivotaan nyt, että toukokuussa treenit maistuisi ja kulkisi mallikkaasti niin voisi tämän flunssan unohtaa lopullisesti.Tässä kuun aikana olen myös saanut paljon uusia ideoita, mitä tehdä poronnahasta ja majavan nahasta. Helluhan sai viime viikonloppuna majavan ja siitä sain sitten idean, että teksin sen nahasta hanskat. Ennen en ole nahkahanskoja tehnyt, joten ajattelin että kokeilisin ensin tehdä poronnahasta yhdet hanskat ja sitten tekisin majavannahasta niin ei olisi liian suurta riskiä että pilaisin nahan omalla osaamattomuudellani.

Viikonloppuna olisi tarkoitus matkustaa Kilpisjärvelle hiihtovaeltamaan. Kovin pitkästä reissusta ei ole kyse, koska ollaan sielä vain kaksi yötä. Ihanaa on kuitenkin taas päästä Kilpisjärven maisemiin ja kokeilemaan teltassa nukkumista. Tarttisin kyllä paljon enemmän harjoittelua teltassa nukkumiseen, kun edellisillä reissuilla yöunet eivät ole olleet kovin pitkiä. Siellä siis menee meidän vappu, joka on ihan loistava tapa viettää vappua.

Aurinkoista ja mukavaa vappua!

6 kommenttia:

 1. Ihana julkaisu, sulla on kyllä kuulostanut olevan tekemisen täyteinen huhtikuu! :)

  www.tiiajuutinen.fi

  VastaaPoista
 2. Ihana huhtikuu, paljon kerkiää kuukaudessa tapahtumaan ja niin upeat kuvat! Siellä on kyllä vielä täysi talvi, meillä kevättä pukkaa:) Viimeisetkin lumet sulivat pari päivää sitten. Harmi että flunssa on kiusannut, toivottavasti lähtisi kokonaan pois ja pääsisit kunnolla kuntoutumaan! Mukavaa alkavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihanalta näyttää! Jännä juttu, kun täältä meiltä kaikki lumet ovat jo aikaa sulaneet ja siellä se talvi vaan on kauneimmillaan. Ihanaa, kun osaat ottaa siitä ilon irti parhaimmalla mahdollisella tavalla!

  VastaaPoista
 4. Oletpa ehtinyt paljon! Toivottavasti flunssa jo häipyisi!

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus, upeat kuvat ja paljon oletkin ehtinyt huhtikuun aikana tekemään!

  Hyvää viikonloppua ja toukokuuta <3

  VastaaPoista
 6. Pohjoisen huhtikuu on parhaimmillaan valoa ja lämpöä. Kilpisjärven hiihtovaellus kuulostaa hienolta.

  VastaaPoista

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)