17.12.2017

Minun rakas SuomeniMinulle tärkeimmät asiat Suomessa ovat: puhdas ja koskematon luonto, tasa-arvo ja ilmainen koulutus. 

Luonto on minulle hyvin rakas ja kunnioitan sitä syvästi. Haluaisin, että sitä enemmän arvostettaisiin ja pidettäisiin huolta että meiltä jatkossakin löytyy koskematonta luontoa. Puhdas luonto pystytään pienillä ratkaisuilla äkkiä menettämään. Luonnon tarkoitus ei ole vain taata meille taloudellista varmuutta.

Vaikka Suomi ei vieläkään ole täysin tasa-arvoinen maa niin silti pidän lottovoittona syntyä Suomeen. Tuntisin olevani varmana vanki maassa, jossa naisen asema olisi heikko enkä saisi toteuttaa omia unelmiani sukupuoleni vuoksi. Suomessa saan elää vapaasti ja valita omat tieni ilman muiden lupaa. 

Minun perheelläni ei koskaan ole ollut ylimääräistä rahaa niin paljoa, että me oltaisiin esimerkiksi koskaan pystytty käymään ulkomaanmatkoilla. Niinpä minulle tehtiin hyvin nuorena jo selväksi, että koulutus tulisi hankkia ja opiskelurahoja kannattaisi alkaa hankkimaan hyvissä ajoin. Nuorena menin töihin, mutta en ikinä olisi pystynyt maisteriksi asti opiskelemaan 6 vuodessa, jos koulutuksesta olisi pitänyt maksaa. Olen siis erittäin kiitollinen, että minulle tarjottiin ilmainen koulutus, vaikka vanhemmillani ei olisi siihen ikinä ollut varaa. Toivottavasti näin tämä myös säilyy ja pidetään huoli, että kaikilla Suomen kansalaisilla on oikeus korkeakoulututkintoon. Siihen ei saa vaikuttaa se, kuinka paksu lompakko vanhemmilta löytyy (koska se ei kerro lapsen älykkyydestä yhtään mitään!!).

Kiitos rakas Suomi! Toivottavasti seuraavana satana vuotena jaat edelleen meille muutamalle miljoonalle lottovoittoja syntyä tänne.

6 kommenttia:

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)