7.1.2016

Tunturiin pakkasta pakoon

Jouluviikoilla ilmat pohjoisessa oli melko vaihtelevat. Joulupäivänä esimerkiksi käytiin plussan puolella, kun taas tapaninpäivän jälkeisenä päivänä oltiin taas -25 asteen pakkaslukemissa. Silloin ei tämä tyttö enää hiihtoladulle lähde, joten sain idean lähteä pakkasta pakoon tunturiin.
Sopivaa lumikenkäilykohdetta pohdittaessa mietittiin myös sitä, että vaikka tunturissa olisikin lauhempaa niin ei silti olisi paras vaihtoehto jättää autoa kovin alas. Oma auto kun on temppuilut jo ihan liikaa (ei kylläkään pakkasen takia vielä), joten luotto on vähän mennyt sen toimivuuden suhteen. Niinpä parhaimmaksi vaihtoehdoksi tuli Kellostapuli, jossa olisi helppo jättää auto Ylläs-Ski laskettelukeskuksen parkkipaikalle ja lähteä Ihmisen Ringin edestä kävelemään kohti tunturia.

Sää oli juuri niin täydellinen, kuin uskalsin unelmoida. Ylhäällä pakkanen oli juuri sopiva, eikä tuulikaan kovin voimakkaalta tuntunut. Ilma oli selkeä ja maisemia saikin kauas asti ihailla. Eikä muuten oltu ainoita, jotka oli saanut tämän neron ajatuksen lähteä pakkasta pakoon tunturiin. Mutta toisaalta tällaiset säät ovat melkein ainoita, tähän aikaan vuodesta, kun tunturissa on kirkasta ja selkeää. Kun on lauhempaa, niin tunturissa ollaan sumussa (pilvessä) ja vinkka myös sen mukainen.

Pakko myöntää, että vähän kyllä ihastuin näihin toiselta puolen jäätyneisiin puihin. Jäätä, lunta, tuulta ja taideteos on valmis. Mutta kyllähän nuo perinteiset tykkylumeen "hukkuneet" puut saivat hymyn huulille.


Vaikka tämä olikin tämän talven ensimmäinen pitempi lumikenkäilyreissu niin se saattoi myös olla sääolosuhteiltaan paras. Aurinko ei vielä päässyt horisontin yli paistamaan, mutta silti loi kauniin oranssin taivaanrannan tunturin taakse. Tästä reissusta tulikin sitten enemmän maiseman ihailureissu ja kuvien räpsimisreissu... Tyypillistä multa. :D

2 kommenttia:

  1. Aurinko siellä värittää taivaan kauniiksi vaikka ei näyttäydykään. Ja maisemathan ovat ykkösluokkaa, Ylläksellä kun ollaan.

    VastaaPoista

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)