7.5.2015

Lisäpotkua urheiluun Polarin urheilukellolla

Jouluna ensimmäisen kerran törmäsin tähän kaunistukseen nimittäin Polarin m400 malliseen syke- ja aktiivisuusmittariin. Satuin silloin vain selailemaan eri verkkokauppoja lahjaideoita kalastellen, mutta sitten kun näin tämän niin tiesin sen olevan rakkautta ensi silmäyksellä. En oikeastaan aiemmin tienyt mitään sykemittareista, kun en ole koskaan aiemmin moista omistanut, enkä ole edes tiedostanut tarvitsevani sitä. Verkkokauppaselailujen jälkeen aloin asiasta puhumaan tuttavani kansen sykemittareista, koska hänellä tuntui olevan paljon enemmän kokemuksia moisista. Hän oli enemmän vannoutunut Suunnon sykemittareihin, mutta minä en lämmennyt. M400 on gps-urheilukello sisältäen aktiivisuusmittarin ja sykevyön. Siis kaikki yhdessä kellossa mitä minä tarvitsen. Lisäksi hinta oli minusta juuri sopiva. Ei liian kallis, mutta ei liian halpa ollakseen huono.


Vertailtua hintoja huomasin kellon pyörivän 160-190e tietämillä. Verkkokauppa.comissa hinta taisi olla alhaisimpia, joten eräänä tammikuisena lauantaipäivänä marssin Oulun Verkkokauppa-liikkeeseen ja ostin sieltä oman Polar-kellon. Miksi ostin mustan enkä valkoista? Alunperin olin haaveillut valkoista, mutta kun huomasin kaupassa kelloa tunnusteltaessani sen olevan melko pehmeää muovia, joka todennäköisesti saisi itseensä muutamat kolhut ja naarmut. Valkoisessa nämä naarmut näkyisivät kellossa liian hyvin, joten päädyin siitä syystä mustaan. Musta on myös vähän vaatimattomamman värinen eikä näin ollen pistä liian herkästi silmään verrattuna valkoiseen. Makuasia!

Treenejä pystyy seurailemaan Polarin Flow sivulla, jonne tallennetaan kaikki treenit aika järjestykseen. Flow sivulla myös pystyy muuttamaan kellon asetuksia, kuten asettamaan itselleen päivittäisen aktiivisuustavoitteen tai lisäämään ja muokkaamaan lajiprofiileja.


Päiväkirjasta voi nähdä esimerkiksi kuukauden aktiivisuustasot, treenit ja passiivisuusleimat. Passiivisuusleimojahan liimautuu joka tunti, jolloin kello ei ole havainnoinut liikettä. Voin siis olla melko ylpeä työkseen päätteellä istujana, että yksi kaksi passiivisuusleimaa on melko vähän. ;)

Kellon lataaminen onnistuu microUsb kaapelilla kellon ja koneen välillä. Lataus on melko nopea, vaikka akku olisi tyhjä. Synkronointi ja uusien päivitysten asentaminen on luonnistunut joutuisasti.Polar m400 urheilukellon hyvät puolet:
+  Gps, sykemittari ja aktiivisuusmittari yhdessä ja samassa kellossa
+ Aktiivisuusmittari voi kannustaa lisää liikkumaan iltaisin, jos vain on asettanut aktiivisuustavoitteen itselleen sopivaksi
+ Treeneistä kerättyä dataa on ollut enemmän kuin tarpeeksi minulle
+ Polar flow sivujen toimivuus ollut luotettavaa
+ Kello on saanut nopeasti yhteyden sykevyöhön ja sykkeet ovat olleet aina realistisia, joten virhemittauksilta on vältytty.
+ Hinta

Huonot puolet:

- Gps-yhteyden hakeminen kestää välillä turhankin kauan. Jos olen kotona pohjoisessa, voin laittaa gps haun päälle jo eteisessä, koska gps:n löytäminen ei tuota mitään ongelmia puutalossa. Kaupungissa taas saa yrittää sokkeloida itsensä aina avoimelle paikalle, jotta yhteys löytyisi.

- Akun kesto tuli kyseenalaistettua talvella työmatkapyöräilyssä. Päivän aikana kahden gps-matkan tallentaminen söi mielestäni liikaa akkua ja iltaisin kello oli vähintään ladattava, jos halusi seuraavana päivänäkin tallentaa pyörämatkat kelloon.

- Kellon rannekkeen pituus. Mielestäni ranneke on selvästi suunniteltu miehen käteen eikä naisten käteen. Olisiko mahdollista myydä erikseen naisille ja miehille suunnattuja kelloja? Rannekkeen pituus on aivan liian pitkä naiselle ja se tuleekin rumasti yli oman ranteen. Se on myös hankala välillä riisua, koska ylimääräistä rannekenauhaa saa hinkuttaa pois niistä jotka pitävät sen kiinni rannekkeessa. Kysyin kaupasta ostaessani jo, että olisiko mahdollisesti olemassa lyhyempää versiota eikä niitä tietenkään ollut. Myyjäkin oli samaa mieltä että hihna on liian pitkä, mutta hän vain suositteli kokeilemaan sen leikkaamista lyhyemmäksi. Jos se menisi siitä pilalle niin polarilta voisi erikseen tilata kellolle uuden rannekkeen joka maksaisi noin 20e. En leikannut.- Sosiaalisessa mediassa treenien jakaminen. En varmana ole ainoa, joka haluaa välillä vähän kehua kavereille kuinka treenin vedin. Enhän?! Siitä olisi mukava jakaa sosiaalisessa mediassa, mutta kun itse menin treenini jakamaan facessa niin se näytti aika karulta. Ei kerro yhtään mitään mun face kavereille mitä oikeastaan tarkoitan. Voi vaan päätellä kun on kyse Polarista, jotain urheilusuoritusta haluan jakaa, mutta mitä niin se selviää vasta klikkaamalla. Itse vaadin jotain mielenkiintoa kuvalta, jotta viitsin klikata ja katsoa tarkemmin mitä linkin takaa löytyy.

Lopullinen päätelmä kellosta

Olen tyytyväinen kelloon ja kellosta saamaan lisäpotkuun urheilussa. En olisi uskonut, että treenien seuraaminen voisi oikeasti antaa näin paljon lisäpotkua hommaan ja ylipäänsä lisäsyytä miksi lähteä illalla vielä kerran treenaamaan. Sehän se kellon päätarkoitus varmana on. Suunnon kellon omistajat ovat paljon kertoneet heidän kellojensa hienoista ominaisuuksista, jotka totta kai olisivat hieno lisäosa tässäkin kellossa. Mutta kellojen hinta ero onkin melkoinen. Jos tämä on uutena maksanut 160 ja moni Suunnon kello maksaa 350-500e niin tiedän heti kumpi sopii minulle paremmin. Tästä kellomallista on Polarilta tullut myös kalliimpi versio n. 400e hintainen, mutta en tarkkaan tiedä mitä kaikkea sillä 240e saa sitten enemmän.

Polar m400 sopii erinomaisesti tällaisella perusliikkujalle, joka ei tarvitse 400e timantteja käteen, jotta saisin urheilusta enemmän irti. Kello antaa sen minulle, mitä lupaa; lisää motivaatiota päivään.

*Postauksen kirjoittajalla ei ole omaa kokemusta muista urheilukelloista.
*Tämä ei ole Polar-urheilukellon mainos

**PÄIVITYS 25.9.2015
Polarin kelloihin tuli kesällä softapäivitys, jonka vuoksi GPS haku on nopentunut huomattavasti. Enää ei tarvitse odotella GPS:n löytymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)