28.4.2015

Kevättä rinnassa ja räkää nenässä

Pääsiäinen tuli ja meni, ajat sitten! Sitä se todellakin teki.. Pääsiäinen on aina se jota odottelen keväältä paljon, koska monesti silloin ovat olleet upeat pilkki-, laskettelu-, hiihto-, kelkkailukelit. Pääsiäisenä kun on aina tuntunut, että kaikkea pitäisi keretä tekemään, kun on vuoden parhaimmat sääolosuhteet minulle. Toisin kävi.

Olin neljä viikkoa aikaisemmin kysellyt töistä jos voisin pitää viikolla 14 lomaa. Vastaus oli totta kai, että katotaan jos on aikaa. Viikon 13 alussa alkoi jopa siltä tuntumaan, että mahiksia viikon pääsiäislomalle olisi, mutta perjantai aamuna se sitten peruuntuikin. Lähtö tuli taas Ruotsiin ja lomahaaveeni pohjoiseen saivatkin päinvastaisen merkityksen; työmatka etelään.

Onneksi sieltä pääsin sen verran aikaisten pois, että pääsin torstaina hyvissä ajoin ajamaan kohti pohjoista. Olin jo keskiviikkona tullut takaisin Ouluun, joten onneksi ei tarvinut ihan koko pääsiäislomalle heittää hyvästejä.

Ajon aikana aloin vain tuntemaan pientä kurkkukipua ja kyllähän sieltä mukava flunssa sitten tulikin. Ei onneksi kuitenkaan niin paha kuin pelkäsin! Mutta eihän se silti mukavaa ollut, kun juuri pääsiäislomalla täytyy sairastaa, kun taas olin haaveillut laskettelusta, pitkistä lumikenkävaelluksista ja laskettelusta. Hei hei vaan niille haaveille.
Kävin kuitenkin pieniä lumikenkäkävelyjä kahlailemassa lähi metsissä tai muuten loma olisi ihan hukkaan mennyt. Tulipahan kuitenkin otettua rennosti eikä pää kolmantena jalkana menossa joka paikkaan. Lisäksi kävin monena päivänä vähän pilkkimässä, joka on oikein sopivaa ajanvietettä flunssaiselle. Kala ei syönyt kovin hyvin, mutta aurinkoisella ilmalla se on oikein mukavaa.


Eihän pääsiäislomalla nyt oikeasti koko aikaa paistanut aurinko. Oikeastaan sunnuntai oli ainoa aurinkoinen ja lämmin sää, jolloin oikea pääsiäis fiilis tuli rintaan. Siitä vain puuttui ne oikeat pääsiäismunat eli Leafin suklaamunat! Mihinköhän ne suklaamunat ovat oikein hävinneet.. :P


Kävin lumikenkäreissuilla samalla haravoimassa hieman pakurikääpä mahdollisuuksia ja lisäksi kävin yhtä tontia haaveilemassa.. Voi että kun siihen olisi hienoa rakentaa kunnon pytinki ;) Yksi iso pakurikääpä löytyi ja nyt onkin ongelmana saada se jauhettua jauheeksi, mutta puukolla se ei ole kovin mukavaa. Onnistuin jo leikkaamaan puukolla sormeen. Mielestäni sain kyllä hyvin jo jauhettua pakurikääpää, mutta koska löytämäni kääpä oli niin suuri niin sitä olisi vielä tolkuttomasti jauhamatta. Saa nähä koska seuraavan kerran alan siihen hommaan. Hyvät teet olen kuitenkin siitä jo keitellyt, joten ei ihan hukkaan ole mennyt vaiva.

Käytiin myös siskon ja hänen miehen kanssa vähän kelkkailemassa. Kelkkailuhan on sinänsä pelkkää rälläämistä, mutta mielestäni turvallisempaa kuin moottoripyörällä rällääminen. Se on silti niin mahtavaa puuhaa (vaikka kuntoa se ei kyllä kehitä), että ehkä jonain päivänä soisin itselleni oman kelkan. Silloin pitää olla kyllä enemmän mahdollisuuksia kelkkailuun kuin vain pari kertaa vuodessa.

Ehkä ensi vuona saisin enemmän nauttia keväästä. Toivottavasti silloin pääsisin kunnon kevätlomalle ja silloin ei olisi flunssaa ja vielä aurinko paistaisi. Toivoa ainakin saapii. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)