15.1.2017

Vuodenvaihde Kiirunassa

Nyt eletään jo 15. päivää uuden vuoden aikaa, mutta aattelin vielä palata 16 päivää taaksepäin - aikaan jolloin juhlittiin vuoden vaihdetta. Sain marraskuun tienoilla sähköpostiini Scandicilta tarjouskirjeen, jossa mainostettiin että koko joulukuun ajan Scandic hotelleissa yöpyminen olisi paljon halvempaa. Huvikseni vain katselin, sitten Scandic hotelleja pohjoisesta... Alta, Narvik, Tromsa ja Kiiruna. Hellun kans mietittiin pari päivää ja päätettiin lopulta lähteä Kiirunaan. Kummallakaan ei ollut juuri minkäänlaisia kokemuksia paikasta, ajomatka olisi vain yli 200km ja Kiirunan läheltä löytyisi Abiskon luonnonsuojelualue. Oli siis jo aika tehdä jotain kivaa ja erikoista uutena vuotena! Onneksi saatiin myös houkuteltua hellun vanhemmat völjyyn, joten ei ihan kahestaan tarvinu pörrätä.

Hotelli varattiin ajalle 29.12.-1.1.2017 eli kaksi kokonaista päivää ja muutamat puolikkaat. Torstaina kun saavuimme Kiirunaan kävimme keskustaa kierelemässä ja syömässä. Seuraavana päivänä piipahdimme Jukkasjärvellä jäähotellissa ja vanhassa kirkossa (hirveä myrsky sinä päivänä, joten tunturiin oli turha lähteä). Lauantaina pääsimme viimein Abiskolle ja se oli reissun huippuhetkiä. Illalla käytiin ensin porukalla ravintolassa syömässä, sitten käytiin kaupungilla kävelemässä (mahtavat revontulet taivaalla ja me oltiin ainoat turistit!) ja samalla käytiin Kiirunan kirkko katsomassa. Ihan heti ei haluttu nukkumaan vielä mennä, niin käytiin oluella ja siiderillä - toppahousut ja karvalakki päässä. Lopulta kömmittiin meidän ylimmän kerroksen nurkkahuoneistoon huoneeseen ihailemaan raketteja ja fiilistelemään uutta vuotta. Koko iltapäivän oli pitänyt väsymystä vastaan taistella, mutta nyt sitten viimein sai luovuttaa ja painaa pään tyynylle.

Näin epäsuomalaisesti tuli meillä polkaistua käyntiin Suomi 100 juhlavuoden aloitus. Eiköhän tämä vääryys tule kuitenkin jollakin tavalla korjattua. ;)

8 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisen näköinen paikka, en ole käynyt koskaan =D. Teillä oli varmasti upea aloitus tälle vuodelle. Onnea ja iloa, sekä hyvää oloa uuteen vuoteesei <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan tuo ihan mielenkiintoinen.. Kaivos hallitsee maisemaa vahvasti, joka nyt tietenki johtuu ihan siitä, että koko kaupunki on syntynyt pelkästään kaivoksen vuoksi.

   Poista
 2. Tuollakin olisi kiva joskus käydä. Ylimmäinen kuva on aivan mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain kannattee käyä! Ihan mielenkiintonen paikka kyllä oli :)

   Poista
 3. Toissa syyskesänä kävimä tuon kirkon kattomassa.
  Ihanat kuvat olet ottanut ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat varhmaan ihan kivat tuola ruskan aikhaan. Kiitos paljon Kirsti! :)

   Poista
 4. Joko siellä näkyi merkkejä kaupungin talojen siirtämisestä? Kiirunan keskustan taloja aiotaan siirtää muutaman kilometrin verran kun talot uhkaavat vajota kaivoksen vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näkyihän sielä jo muutoksen merkkejä. En osaa sanoa, mitä taloja sielä on vielä kaadettu, mutta ainakin uusia rakennuksia oli tekeillä 3km päässä nykyisestä keskustasta.

   Poista

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)