6.9.2014

Luontoa kaupungissa

Olen alusta asti Ouluun muuttaessani ollut sitä mieltä, että täällä asutaan liian tiiviisti eikä luontoa ole tarpeeksi lähellä. Ehkä se yksi syy miksi minusta siltä tuntuu on se, että kulkuvälineeni on pyörä enkä siis tarpeeksi usein lähde käymään kauempana luonnosta nauttimassa. Lopulta kuljen kuitenkin sen 330km pohjoisemmaksi että pääsen luontoon. Eikö siinä ole tarpeeksi kilometrejä? Onhan siinä eikä sinne jaksa lähteä niin useasti kuin haluaisin.

Lähdin sitten eräs lauantai äitini kanssa mustikkaan. Oulussa. Olen aina ennen käynyt pohjoisessa, mutta kun tällainen tilaisuus tuli niin lähdin ehdottomasti mukaan. Kumpikaan ei kyllä tunneta alueen metsiä, mutta etsimällä niitä marjapaikkoja löytyy.

Laiha saalis
Ensimmäinen pysähdys osottaiutui suureksi pettymykseksi. Mustikan varpuja kyllä löytyi, mutta ei mustikkaa. Liian pimeä metsä. Kävelin 3 tuntia ja etsin jos metsä olisi vähän muuttunut. Ei muuttunut ja ihan turhaa kävelin. Ainakin mustikoiden poiminnan osalta, mutta ei minun mielen. Rakastan metsässä kävelyä ja hiljaisuuden kuuntelemista. Päämäärä avoin, mutta jalat vain vie eivätkä meinaa lopettaa. Tällainen nautinto ja vielä Oulun alueella! Tuolloin tajusin, että olen liian kangistunut kaavoihini ja lähden luonnosta aina nauttimaan vain pohjoiseen, vaikka oikeasti se löytyy aika läheltäkin. 

Löytyy kun tietää mistä etsiä
Silmän kantamattomiin....
Loppujen lopuksi lähdimme myös seuraavana päivänäkin mustikkaan, kun löysimme täydellisen mustikkapaikan. Siellä mustikkaa oli niin paljon, kun olisi vain jaksanut poimia ja puhdistaa, mutta minulle hyvin riitti 20 litraa mustikoita. Sekin on yhdelle ihmiselle aika paljon, kun ottaa huomioon, että normaalisti poimin 10 litraa ja se on hyvin riittänyt minulle. Ehkä nyt sitten innostun vielä enemmän syömään :P


Ehkä seuraavaksi etsimään Oulun alueelta hyviä sienimetsiä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)