2.11.2014

Ruskan rökäsy Rukalla

Sen kyllä huomaa, etten pidä mitään paniikkia blogiin kirjoittelusta. Lokakuussa julkaisin sentään yhen postauksen. Vau. Tämäkin postaus on odottanut, että saisin aikaiseksi kirjoittaa kuvien lisäksi Rukan reissusta, joka on jo tapahtunut 3.-5.10. viikonloppuna eli juuri kuukausi sitten. Lisäksi nyt kun kirjoittelen ruskasta ja syksyn kauneudesta niin niihin ei voi enää yhtyä edes Oulun alueella. Työt ovat pitäneet minut lahjakkaasti kiini muissa hommissa ja lisäksi, että lokakuussa en viettänyt yhtään viikonloppua Oulussa niin verotti kyllä aikaani koneella. Hyvä kyllä niin.

Mitä Rukaan tulee niin minun täytyy heti myöntää, että vaikka se noinkin lähellä Oulua on ja vaikka kuinka monta kutsua olen saanut mökkeilemään Rukalle niin tämä reissu oli minun ensimmäinen. Ennakko ajatukset Rukasta minulla oli tälläiset: Levin kaltainen, mutta ei sijaitse Lapissa, vaikka käyttääkin mainonnassa sitä hyväksi eikä ole senttiäkään kuluttanut rahaa Lapin imagon nostatamiseen. Great.

Mökin terassilta oli kauniit maisemat suoraan Ruka tunturille
Reissuun lähdettiin 6 hengen voimin ja pelkkä autoreissu oli sen verran hilpeä, että vatsalihakset saivat jäätävää treeniä ja ilon kyyneleet pilasivat meikin. Olin ajatellut että pääsisin vähän nukkumaan autossa, että jaksaisin riehua koko viikonlopun, mutta tuollainen matkustusmuoto sopi kyllä täydellisesti minulle.

Mökki oltiin saatu halvalla kaverin tädiltä, joka oli taas työporukalleen vuokrannut kaksi isoa mökkiä. Kuitenkaan työporukkaa ei lähtenyt tarpeeksi mukaan ja heillä oli yksi ylimääräinen mökki niin he vuokrasivat meille sen halvemmalla. Mökkihän oli todellakin valtava ja yksi makuuhuone jäi jopa käyttämättä. Edellisestä vuokramökki reissusta onkin jäänyt sellaiset muistot, että oli liian pieni mökki ja liian paljon porukkaa, mutta tämä mökkireissu oli sen päinvastanen.Yksi asia mistä en ollut niin innostunut reissun lähtökohdissa oli se, että Rukalla järjestettiin tuona samana viikonloppuna Karaoke Karnevaalit. Shiiiiit... Karaoke on mitä karmeinta kuultavaa ihmisiltä, jotka eivät osaa laulaa.. Lisäksi, että ne karaoke biisit ovat niin vanhoja ja niin kuultuja, että pahalle päälle siitä vain tulee kun niitä joutuu kuuntelemaan. Paljastan kuitenkin heti, että minulla kävi niin hyvin ettei minun tarvinut yhtään karaokelaulajaa kuunnella! Eli se jo kertoo paljon, että olin tyytyväinen reissuun.

Perjantaina saunottiin mies ja naisvuoroilla (sekasauna ei mun juttu). Baarikamppeet vedettiin päälle ja taksilla lähdettiin kohti Rukan keskustaa. Ei se nyt ihan Levin tapainen ollut.. Aika paljon pienempi, mutta kyllä yhtä tiiviisti rakennettu sen keskus, kuin Levillä. Baareja oli 4 kappaletta ja kolme niistä oli osallistuneina tähän Karaoke Karnevaaleihin. Suuntasimme oitis paikkaan missä Juha Tapion piti esiintyä (se oli ainoa jonka olisin halunnut nähdä). Aina saa haluta ja toivoa, mutta kaikki toiveet eivät aina toteudu. Juha Tapio oli totta kai jo lopettanut, kun jonotimme kyseiseen baariin. Niinpä jätimme paikkamme jonossa ja siirryimme seuraavan baarin jonoon, jossa sillä hetkellä esiityi Stig. Ovelle päästyämme porstsarit kinusivat meiltä jokaiselta 42 euroa.
- Anteeks mitä?
- Pääsylippu maksaa 42 euroa.
- Se rannekehan makso 42 euroa, mutta me ei haluta sitä ranneketta. Me halutaan vaan päästä yhteen baariin.
- Ilman ranneketta ette pääse mihinkään.
- Haistakaa pitkä p*ska! Ei muuten varmana makseta!

Tästä jutustahan meillä kellään ei ollut tietoa, vaikka jokainen oli ainakin facebookin tapahtumakutsuun osallistuneet ja tsekanneet tapahtuman. Niinpä me siinä sitten mietittiin mitä tehtäis. Baareihin ei oikein voitu mennä, kun ketään ei kiinnostanut maksaa 42 euroa siitä että päästäisiin edes johonkin baariin. Eikä edes ollut varmaa kiinnostaisiko meitä huomenna tulla niin yhden illan baarireissu olisi ihan hävyttömän kallis. Taksikyydistäkin oltiin vain juuri maksettu se 30e niin ei senkään vuoksi huvittanut ihan heti lähteä takaisin mökille... Aika paska tilanne. Vitutuskäyrä oli kyllä kaikilla aika korkealla ja niin me suunnattiin siihen baariin, joka ei kuulunut tähän karaoke höpötykseen. Baari oli istumapaikka tyylinen eikä siis sellaista ihan mitä oltaisiin siltä illallta toivottu. Yhden lonkeron join baarissa ja niin me päätettiin suunnata takaisin mökille. Illan paras päätös.

Mökille takaisin tultaessa pukeutusmityyli oli rento-casual eli kalsarit/yöhousut ja yöpaita yhdistelmä. Alettiin porukalla pelaamaan Rappakalja peliä ja samalla kumottiin joku viinasekoitus ja pakko myöntää ettei siitä illasta nyt kauheasti muistikuvia enää olekkaan. Hauskaa oli ja nukkumaan taidettiin mennä 5 aikaan yöllä.


Seuraavana päivänä suunnitelmissa oli tarkoitus lähteä Oulangan kansallispuistoon ihailemaan kanjonia ja kokemaan huikea riippusilta. Onneksi edes yksi meistä oli pitänyt illan maistelut rauhallisempana, joten edes yksi onnistui kipuamaan kuskin paikalle.

Retkeilyreitti oli nimeltään "Kanjonin kurkkaus" ja reitin pituudeksi oli merkitty 6km joka oli varsin sopiva pituus edellis illan juhlijoille. Jossain oli mainintaa, että reitti kävisi paikoittain vaikeahkoksi, mutta se ei tainut tulla meidän kohdalla koskaan vastaan. Reitti oli oikein helppokulkuinen ja kauniit maisemat ylittivät odotukset. Totta kai ihminen, joka ei tykkää jyrkänteiden reunalla hilluilusta ei saanut ihan kaikkea irti maisemista, mutta se riitti minulle. Kunhan ei putoamis -painajaiset päässeet toteutumaan.Riippusilta ei sinänsä ollut mikään odotuksen arvoinen. Kuvittelin, että se olisi oikeasti ollut noilla korkeuksilla, mitä yllä olevissa kuvissa näkyy, mutta se olikin matalla ja aika vaisu.


Energiaa riitti
Nähtyäni tuon Oulanganjoen, mieleeni palasi suuri halu päästä melomaan tai koskealaskemaan. Koskenlaskuun pitäisi saada iso porukka ja joku ammattilainen vetämään sitä, joka varmaan olisi aivan mahdollista löytää Rukalta. Koskenlasku olisi sitä jotain minkä todellakin haluaisin päästä kokemaan...

Lauantai illan herkut TORTILLAT!
Tämä päiväreissu ei todellakaan ollut pitkä eikä vaativa, mutta se selvästi vaikutti porukkaan sillä ketään ei enää lauantai iltana huvittanut lähteä yhtään minnekkään. Pari lasillista viiniä taisin nauttia saunalonkeron lisäksi ja sitten marssin sänkyyn pehkuihin vetämään koko viikon edestä hirsiä (mistä tuoki hirrven veto on oikein saanut alkunsa?). Muutkin lähtivät piakoin mun jälkeen nukkumaan eikä meistä 25-30 vuotiaista ollut mihinkään. Naapurinmökin porukka (40-60 vuotiaat) juhlijat olivat myös käyneet päivällä urheilemassa, mutta silti niillä riitti virtaa uuteen nousuun. Kyllä ne jotkut jaksaa...2 kommenttia:

  1. Voi ei, mikä tuuri teillä oikein kävikään tuon baarireissun kanssa... Aika huikaisevan hinnan olisitte kyllä joutuneet sisäänpääsystä maksamaan - mun mielestä kun tuo hinta on melko korkea vielä siitäkin huolimatta, että se kattaa pääsyn kaikkiin baareihin :D Onneksi ilta oli loppujen lopuksi kuitenkin mukava! Mulle tuli kyllä tän postauksen ja kuvien myötä hirveä intohimo päästä vaeltelemaan pohjoisen metsiin, Oulangan maisemat näyttävät kertakaikkisen upeilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat kyllä aika nätin tempun tehneet, että tuona viikonloppuna on kaikkien ostettava 3 päivän ranneke jos jonnekkin baariin halus päästä. Noh, kyllä sielä porukkaa riitti niin vissiin muut eivät olleet yhtä saitoja kuin me. Syksyä mukavasti piristävät aina nuo pienet patikointireissut.. Niitä vois kyllä ihan joka viikonloppu harrastaa niin jaksais taas seuraavan viikon! :)

      Poista

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)