21.5.2014

Jäitten lähdön jälkeen ei enää pilkitä

Enpä nähnyt tänäkään vuonna jäiden lähtöä, mutta kuulema siinä ei ollut mitään nähtävääkään. Jäät olivat enemmänkin sulanneet paikalleen kuin kauniisti ryskyneet toisiaan ja rantoja vastaan. Vesikin on ollut väylässä nyt erityisen alhaalla. Tämän vuoksi olen käynyt muutaman kerran nyt rannassa "lottaamassa" eli onkea heittämässä. Ongen päässä roikkuu "lotto" eikä "mepsi" niin minusta se hyvin kuvastaa koko hommaa. Kalastus on välissä yhdenlaista lottoamista.


Ensimmiäisellä kerralla kävin kalassa koko poppoon voimin. Isän, siskon poikaystävän, siskon ja kahden kisun kanssa. Itse olin enemmän kameran takana kuin heittelemässä, mutta ilta oli erittäin lämmin ja kaunis niin en voinut jättää kameraa rauhaan.Meidän kisu Liinu on aina ollut rannassa mukana odotellen saalista. Se kyllä aina näkee, kun otetaan autotallista onget ja lähetään kävelemään rantaanpäin ja niin se säkäsee meidän mukaan. Toissapäivänäkin kun kävin kaverin kans rannassa ongella niin piti Liinua vähän hätyytellä kauemmaksi, kun se koko ajan jaloissa pyöri ja odotti että annettais kala sille. Liinu ei ole ihan tietoinen siitä ettei sitä kalaa noin vain saada. Joskus ei saada ollenkaan.Mie olen onnistunut jo pari kertaa saamaan koukun pohjaan kiinni, mutta siskonpoikaystävä sai jopa pienen hauen. Liinuvero saapui ja rokotti saalistaa kovalla verolla. Juuri pää ja pyrstö jäi siitä hauesta.

Veden nousu on ollut nyt viime päivinä aika huima. Eilen illalla se oli 3 metriä noussut. Eilen kyllä satoi koko päivän vettä ja maanataina paistoi aurinko kuumasti, joten Kilpisjärvellä on tainut nyt viimeistään alkaa lumet sulamaan ja se nyt näkyykin.


Parempaa kalaonnea seuraavaan kertaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja otethaan ilola vasthaan! Piipahan toistekki kathoon mitä täältä löytyy - vastavierailulle jouvan aina tulheen. :)